Rôzne Správy

Viete, ktoré sú najspoľahlivejšie značky áut na svete?

Zahraniční odborníci zverejnili rebríček najspoľahlivejších áut. Výsledky vás možno prekvapia.

Ilustračný obrázok k článku Viete, ktoré sú najspoľahlivejšie značky áut na svete?
5
Galéria

Máte doma auto, ktoré vám stále „hlási“ nejakú poruchu? Chceli by ste ho vymeniť, ale neviete za aké? Poradíme vám, ktoré značky sa oplatí kúpiť. Posledné výsledky veľkého prieskumu ukázali, že autá drahých značiek nemusia byť vždy také spoľahlivé, ako lacnejšie vozidlá.

NAJspoľahlivejšie značky

Prieskum spoľahlivosti realizovala spoločnosť J.D. Power, ktorá vytvorila rebríček 25 najspoľahli­vejších značiek áut na svete. Najlepšie hodnotenie dostali značky Kia, Volvo a Škoda. Na opačnom konci rebríčka skončili značky BMW, Audi či Land Rover.

Vedúcu trojicu nasledujú ázijské značky Toyota, Suzuki a Hyundai a prvú desiatku dopĺňajú ešte Vauxhall, Peugeot, Seat a Mazda.

Podľa čoho zostavili rebríček

Spoločnosť J.D. Power zostavila rebríček na základe údajov, ktoré pochádzali od viac ako 12-tisíc majiteľov áut. Pýtali sa ich na problémy s vozidlom, ktoré sa objavili od jedného do troch rokov od kúpenia.

Odborníci potom vypočítali, koľko problémov sa vyskytlo v prepočte na 100 áut od každého výrobcu. Mnohých možno prekvapilo, že luxusnejšie značky vyšli z prieskumu ako menej spoľahlivé.

Najspoľahlivejšie značky áut
5
Galéria
Zdroj: pixabay.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM