Tomáš Stupavský Rôzne

Viete koľko ľudí zatiaľ prepravili žlté vlaky RegioJetu na trati Bratislava – Komárno?

Dnes sú to presne tri roky, čo súkromný prepravca RegioJet prevzal trať Bratislava – Komárno po štátnom prepravcovi Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Za tento čas sa mu podarilo počet cestujúcich takmer strojnásobiť. To je dôkaz, že ľudia vedia oceniť kvalitné služby a pohodlný komfort.

Ilustračný obrázok k článku Viete koľko ľudí zatiaľ prepravili žlté vlaky RegioJetu na trati Bratislava – Komárno?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Súkromný prepravca prevzal 4. marca 2012 železničnú linku z hlavného mesta do Dunajskej Stredy a Komárna. Hneď prvý rok sa podarilo RegioJetu prepraviť o pol milióna cestujúcich viac ako štátnemu prepravcovi ZSSK.

„Žlté moderné vlaky hneď od začiatku dokázali, že s rastúcou kvalitou služieb dokážu cestujúcim ponúknuť alternatívu k automobilovej doprave a vlaková doprava môže byť pre cestujúcu verejnosť atraktívna,“ uviedla PR manažérka Student Agency, Radka Sťávová

Trend rastu pokračoval aj v ďalších dvoch rokoch. Len za minulý rok RegioJet prepravil na tejto linke viac ako dva milióny cestujúcich.

„Za tri roky sme dokázali, a to ešte skôr, ako vošiel do platnosti kontroverzný populistický zákon o bezplatnej vlakovej preprave z dielne Roberta Fica, že osobná vlaková doprava sa dá na Slovensku robiť aj inak – kvalitne, zodpovedne a hlavne príťažlivo pre cestujúcu verejnosť," hovorí majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura.

RegioJet ovplyvňuje aj realitný trh

Ako ďalej dodáva súkromný prepravca ovplyvnil aj realitný trh v okolí hlavného mesta. Jančura tvrdí, že ľudia, ktorí zháňajú nové bývanie, sa aktívne zaujímajú, či v danej obci stoja žlté vlaky.

RegioJet denne spája Komárno s hlavným mestom viac ako 15 pármi spojov, v blízkom okolí Bratislavy zabezpečuje prepravu cestujúcich takmer 30 párov spojov.

Bežnou súčasťou vlakových súprav je bezplatné pripojenie na internet prostredníctvom Wi-FI, k dispozícii je zadarmo aj denná tlač a časopisy. V Dunajskej Strede a Kvetoslavove môžu cestujúci využiť bezplatné parkovanie na záchytných parkoviskách.

Spoločnosť RegioJet okrem vlakov na trase Bratislava – Komárno naviac od decembra 2014 prevádzkuje aj moderné vlaky InerCity RegioJet na trase Bratislava – Žilina – Košice a od začiatku februára 2015 aj autobusovú linku Bratislava – Nitra – Banská Bystrica.

Prehľad nárastu cestujúcich za tri roky prevádzky spoločnosťou RegioJet na trase Bratislava – Komárno:

Rok Počet cestujúcich Spoločnosť
2011 789-tisíc ZSSK
2012 1,252 milióna RegioJet
2013 1,776 milióna RegioJet
2014 2,025 milióna RegioJet

Prečítajte si tiež: S miernym meškaním, no kompletne vypredaný dnes do Bratislavy dorazil žltý vlak RegioJetu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM