Rôzne

Viete ako nakladať s komunálnym odpadom? Do projektu OLOmpiáda sa zapojil rekordný počet škôl

OLOart: Dajme veciam druhú šancu, vdýchnime im druhý život je názov trojdňového podujatia, ktoré sa dnes začalo v Bratislave. Otvoril ho primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Ilustračný obrázok k článku Viete ako nakladať s komunálnym odpadom? Do projektu OLOmpiáda sa zapojil rekordný počet škôl
Zdroj: TASR

Podujatie je súčasťou celoročného vzdelávacieho projektu pre deti OLOmpiáda s cieľom naučiť ich správne nakladať s komunálnym odpadom, separovať ho, osvojiť si témy ako recyklácia, ochrana životného prostredia a viesť ich k spoločenskej zodpovednosti.

„Je to program pre materské, základné a špeciálne školy a do tohto tretieho ročníka sa prihlásil rekordný počet 107 škôl s 20.200 deťmi. Na OLOart sa cez internet za dva dni zabukovala kapacita tohto podujatia a dnes i nasledujúce dva dni sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn vystrieda po 400 detí,“ uviedla Karin Zvalová zo spoločnosti OLO (Odvoz a likvidácia odpadu).

Pre malých účastníkov je pripravený zaujímavý zábavno-poučný program s hercom Lukášom Latinákom, spisovateľom Danielom Hevierom, speváčkou Mishou, karikaturistom Alanom Lesykom a ďalšími aktérmi. „S Ladislavom Jakubčom si z vystrihačky kreatívne vytvoria smetiarske auto, čo je sen každého chlapca,“ dodala Zvalová.

Podmienkou pre školy, ktoré sa zapojili do projektu, je súťaž v zbere papiera a plastov. Najlepších čakajú zaujímavé ceny. Okrem toho deti už boli zadarmo v bratislavskej ZOO, navštívili filmový festival Ekotopfilm.

V apríli absolvujú exkurzie do spaľovne odpadu, zberného dvora a do jedinej slovenskej firmy na spracovanie plastov. Záver projektu s vyhodnotením súťaží v júni ukončí celoročné snaženie detí a škôl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM