Tomáš Stupavský Samospráva

Viete aké zmeny vás od novembra čakajú v mestskej a prímestskej doprave? Mesto vyzýva BID, aby informovala verejnosť

Od 1. novembra 2015 bude spustená III. Etapa integrovanej dopravy, ktorá prinesie zmeny v nastavení a fungovaní mestskej a prímestskej dopravy v hlavnom meste a Bratislavskom kraji. Mesto je na nové pravidlá pripravené, ale sú s novinkami oboznámení aj obyvatelia?

Ilustračný obrázok k článku Viete aké zmeny vás od novembra čakajú v mestskej a prímestskej doprave? Mesto vyzýva BID, aby informovala verejnosť
Zdroj: TASR

Bratislava je na III. Etapu pripravená a splnila všetky podmienky pre integráciu do jednotného dopravného systému v kraji, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo a na ktorých sa vedenie mesta dohodlo s ostatnými dopravcami zapojenými do pripravovaného systému (ŽSR, Slovak Lines).

Avšak obyvateľom Bratislavského kraja chýbajú informácie z Bratislavskej integrovanej dopravy (BID). Bratislavčania sa preto obracajú na mesto a Dopravný podnik so žiadosťami o komunikovanie podmienok a výhod integrovanej dopravy, ktorá má byť spustená už o niekoľko dní.

Chýbajú informácie

Rovnako majú ľudia málo informácii o zmenách v cenníku cestovných lístkov, spôsobe ich označovania a nákupu a mnohé ďalšie.

„S dôrazom preto žiadam o bezodkladné naplnenie povinnosti informovať širokú verejnosť a dotknuté skupiny obyvateľov o zmenách v doprave viažuce sa na projekt III. etapy BID. Verím, že v záujme všetkých obyvateľov hlavného mesta a Bratislavského kraja, začne BID bezodkladne verejnosti komunikovať všetky relevantné informácie. S touto výzvou som dnes kontaktoval vedenie BID," informoval primátor Ivo Nesrovnal.

Táto povinnosť Bratislavskej integrovanej doprave ako spoločnosti, ktorá zabezpečuje úlohy a úkony pri realizácii projektu integrovanej dopravy, vyplýva zo zmluvných vzťahov s objednávateľmi dopravy.

Prečítajte si tiež: Čo všetko čaká Bratislavčanov v rámci III. etapy integrovaného dopravného systému?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM