Tlačové správy

Vieme, kto vymení Hamšíka, Weissa a Škrtela!

Urban Mazanovský, Nikolas Morgoš a Nino Marcelli sú nové futbalové nádeje, ktoré už onedlho pocestujú do Talianska, aby si v tréningovom centre talianskej futbalovej reprezentácie zmerali sily s futbalovými talentami z celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Vieme, kto vymení Hamšíka, Weissa a Škrtela!
Zdroj: Media&Communication Consulting

Osobne ich do Bratislavy prišiel vybrať legendárny taliansky stredopoliar Luigi Di Biagio.

Aktuálny tréner talianskeho národného tímu do 21 rokov, Luigi Di Biagio, priletel do Bratislavy, aby spomedzi 120 účastníkov detského futbalového tábora Italia Soccer Campu vybral troch najlepších. Najviac ho zaujali: 12-ročný Urban Mazanovský, 10-ročný Nikolas Morgoš a 11-ročný Nino Marcelli. Trio mladých futbalistov si aj s rodičmi užije exkluzívny kemp pre talenty z celého sveta priamo v tréningovom centre talianskej futbalovej reprezentácie. Chlapcov čaká cesta na legendárnu Akadémiu Coverciano, kde sa spolu s deťmi z celého sveta zúčastnia sústredenia Italia Soccer Camp Day. Luigi Di Biagio vie, ako motivovať najmenších futbalistov. „Ak chceme z detí vychovať futbalové osobnosti, musíme sa im venovať odmalička. Mali by sme im umožniť, aby si našli svoje futbalové vzory a chceli sa im priblížiť.“ Ideálne je, keď šikovné deti podporujú a učia tí najlepší. „Pre zachovanie kontinuity je dôležité, aby sa špičkoví hráči po ukončení svojej kariéry venovali výchove novej generácie. Viem si predstaviť, že o pár rokov by sa u vás mohli futbalovým talentom venovať hráči ako Hamšík či Kucka,“ dodáva Di Biagio, ktorý dnes trénuje budúce hviezdy talianskeho futbalu.

Italia Soccer Camp

Na Slovensku ho už piatykrát zorganizovala VÚB banka v spolupráci s poisťovňou Generali a talianskou futbalovou asociáciou Azzurrissimi. Tento projekt prináša slovenským deťom možnosť trénovať s talianskymi futbalovými hviezdami a užiť si týždeň plných kondičnej a technickej prípravy, ale aj vyučovania taktiky a know-how reprezentantov jednej z futbalovej veľmocí.

Luigi Di Biagio

Futbalová legenda, ktorá bola počas svojej aktívnej kariéry oporou AS Rím aj Interu Miláno. Luigi reprezentoval taliansky národný tím v 31 zápasoch a prvý absolvoval práve s našimi, čo vtedy pre Slovensko nedopadlo dobre.

Vieme, kto vymení Hamšíka, Weissa a Škrtela!
2
Galéria
Zdroj: Media&Communication Consulting
Zdroj: Media&Communication Consulting
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM