Tomáš Stupavský Rôzne

Videodokument „Čo v sebe ukrýva Bratislava“: Vedeli ste, že na Kamzíku sa nachádza unikátny bunker z 1. svetovej vojny?

Viete aký je rozdiel medzi bunkrom a kavernou? Možno ste to ani netušili, ale Bratislavou sa kedysi tiahla rozsiahla línia týchto objektov, ktorá sa začínala na Dlhých Dieloch a končila až pri kopci Ahoj.

Ilustračný obrázok k článku Videodokument „Čo v sebe ukrýva Bratislava“: Vedeli ste, že na Kamzíku sa nachádza unikátny bunker z 1. svetovej vojny?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa niekedy vybrali na vychádzku do obľúbenej turistickej oblasti v okolí Kamzíku, asi ste si ani neuvedomili, že prechádzate blízko významnej historickej pamiatky. Na tomto mieste sa už totiž od roku 1915 nachádza unikátny bunker z 1. svetovej voj­ny.

Chcete zistiť ako to v takom vojenskom bunkri v súčasnosti vyzerá alebo čím je tento objekt výnimočný? Viac sa už dozviete vo štvrtej časti nášho dokumentárneho seriálu s názvom „Čo ukrýva Bratislava“. VIDEO nájdete pod článkom.

Ak patríte k našim fanúšikom a zaujímajú vás historické pamiatky Bratislavy neváhajte si pozrieť aj predchádzajúce tri epizódy z dielne našej redakcie.

V Rači sa nachádza historická pivnica, ktorú slúžila na skladovanie vína, viac sa už dozviete tu: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Na vybudovanie historickej pivnice v Rači finančne prispela aj vtedajšia Tretia ríša

Dóm svätého Martina už navštívilo množstvo ľudí, ale do jeho veže sa len tak hocikto nedostane: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Nad Dómom svätého Martina vyčnieva veža, ktorá prevyšuje všetky ostatné v meste

Podarilo sa nám preskúmať mestské hradby ešte v čase, keď sa o nich mesto intenzívne nezaujímalo: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Málo miest na Slovensku má tak zachované mestské hradby ako naša metropola

Kompletný zoznam epizód, ktoré náš seriál obsahuje, nájdete tu.

Bunker na Kamzíku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM