Tlačové správy

VIDEO: Tento ťažko chorý chlapec vás chytí za srdce. Pomôžme usmiatemu Šimonkovi

Napriek bolesti, ktorú prežíva mu nechýba úsmev od ucha k uchu. 2-ročný Šimonko má od narodenia diagnostikovanú ťažkú poruchu svalstva. Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk zbiera jeho rodina finančné prostriedky na zázračnú pomôcku, vďaka ktorej sa Šimon môže usmievať ako na videu!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Tento ťažko chorý chlapec vás chytí za srdce. Pomôžme usmiatemu Šimonkovi
Zdroj: Dnes24.sk

Šimon je najmladšie dieťa z piatich súrodencov. Jeho rodičia to nemajú ľahké. Ich vytúžený chlapček sa totiž narodil so spinálno-muskulárnou atrofiou, čo znamená, že sa mu nešíria vzruchy do svalstva. Tie sa v dôsledku nečinnosti strácajú. Najhoršie na tom sú Šimonkove pľúca, pretože prestávajú pracovať. Lekári mu zaviedli tracheostomickú kanylu, ktorou mu odsávajú hlieny, pretože ich nedokáže sám vykašlať.

Rehabilitáciami, masážami a pravidelným používaním vibračnej vesty by sa Šimonkov zdravostný stav mohol zlepšiť a malý chlapček by mal nádej, že zaňho nebudú musieť dýchať prístroje. Na videu môžete vidieť, ako sa anjelikovi roztiahli pery do krásneho úsmevu po tom, ako sa mu pôsobením vibrácií uľavilo. „Najskôr sa vesty bál, ale veľmi rýchlo pochopil, že mu robí dobre a veľmi sa mu páči. Jej zakúpenie je finančne náročné a nie je momentálne v našich silách na ňu našetriť,“ napísala Šimonkova mamina Martina.

Rodičia sa rozhodli využiť darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, kde zaregistrovali svoju výzvu na pomoc pri zbieraní prostriedkov na pomôcku pre ich synčeka. Pomôcť im môžete aj vy: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/2539

zdroj, foto: ludialudom.sk

VIDEO: Tento ťažko chorý chlapec vás chytí za srdce.
3
Galéria
VIDEO: Tento ťažko chorý chlapec vás chytí za srdce.
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM