Michaela Katonová Rôzne

VIDEO: Zaujíma vás, ako sa spájal Starý most? Pozrite si jedinečné časozberné video

Tento týždeň žila Bratislava Starým mostom. A hoci Bratislavčania pochybovali, najočakávanejší projekt sa po dvoch rokoch konečne stal realitou.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Zaujíma vás, ako sa spájal Starý most? Pozrite si jedinečné časozberné video
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že sa dokončenie stavby stále predlžovalo a vyskytlo sa niekoľko komplikácií, projekt sa podarilo dokončiť do 15. decembra. Starý most je už síce hotový, no verejnosť sa po ňom ešte neprejde. Možné to bude až po tom, čo prebehnú kolaudácie.

Tie budú podľa slov primátora Iva Nesrovnala náročným procesom. Podieľať sa na tom bude celkovo päť orgánov. Mesto chce kolaudácie začať v januári a rozdeliť tak, aby sa mohli ako prví na most dostať chodci.

Najočakávanejší dopravný projekt v sebe zahŕňa aj rekonštrukciu Štúrovej ulice a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Najväčšia mestská časť bude konečne napojená do siete električkových tra­tí.

Konzorcium troch firiem na čele s Eurovia SK projekt realizuje za 58,8 milióna eur bez DPH. Na financovaní projektu sa 85 percent podieľa Európska únia, 10 percent štát a 5 percent mesto.

Nový bratislavský Starý most možno zmení názov, podobne ako Most SNP. Poslanci, ktorí s návrhom na zmenu názvu prišli, poukazujú na to, že most nesie prívlastok starý, hoci po dokončení to bude najnovší bratislavský most.

Prečítajte si tiež:

Starý most je hotový, ale len technicky. Tvrdí Michal Feik

Najočakávanejšia stavba sa stala realitou. Prešli sme sa novým Starým mostom medzi prvými, ako vyzerá? Foto + video

Rekonštrukcia Starého mosta
1
Galéria
Nový Starý most - medzi prvými
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM