Aktualizované Tomáš Stupavský Samospráva

VIDEO: Ivo Nesrovnal opäť predloží návrh rozpočtu na rok 2015. Finančný kolaps vraj Bratislave nehrozí

Primátor Ivo Nesrovnal minulý týždeň neúspešne predložil návrh rozpočtu na rok 2015 a preto sa dnes o to pokúsi znova. Nesrovnal ubezpečoval, že rozpočet bude vyrovnaný a aj napriek dlhu 22 miliónov eur, na budúci rok mestu žiadny finančný kolaps nehrozí.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Ivo Nesrovnal opäť predloží návrh rozpočtu na rok 2015. Finančný kolaps vraj Bratislave nehrozí
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Ivo Nesrovnal kritizoval bývalé vedenie, že nemohol mestským poslancom predložiť na schválenie vyrovnaný rozpočet, lebo mu v tom bránil dlh vo výške 22 miliónov eur. Následne primátor oznámil, že chce šetriť na platoch alebo odmenách poslancov. Škrtať peniaze sa budú aj na marketingovom oddelení magistrátu.

„Poslanci majú nárok na odmeny, ale vyzývam ich, aby si ich vzhľadom na finančnú situáciu mesta nevyplatili,“ uviedol primátor minulý týždeň v tlačovej správe, ktorú poslalo hlavné mesto.

Následne niektorí poslanci odkázali Nesrovnalovi, aby začal šetriť od seba. Súčasnému primátorovi vychádza minimálny plat vo výške 2950 eur. Avšak zarába 4503 eur, poslanci mu ho vlani v decembri o vyše 50 percent zvýšili.

Na dnešnom tlačovom brífingu Nesrovnal svoje slová, aby sa poslanci vzdávali odmien, dementoval. „Pravdepodobne došlo ku chybnej komunikácií a určite nežiadam, aby sa poslanci vzdali svojich odmien. Čo sa týka môjho platu, ten mi bol pridelený samotnými poslancami a jeho výška je rovnaká ako mal predchádzajúci primátor,“ uviedol Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Predĺži sa provizórium mesta? Poslanci nemajú nielen hrubé čísla, ale ani podklady. Majú len prezentáciu s chybami

Ivo Nesrovnal - návrh na rozpočet 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM