Rôzne Šport

VIDEO + FOTO: Hasiči súťažili v behu po schodoch na 22. poschodie

Súťaž sa konala v priestoroch výškovej budovy RTVS v Mlynskej doline v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO + FOTO: Hasiči súťažili v behu po schodoch na 22. poschodie
8
Galéria
Zdroj: TASR

Dvojčlenné družstvá hasičov v piatok súťažili v behu po schodoch v rámci 19. ročníka medzinárodnej súťaže Memoriál Vladimíra Ružičku – Schody 2018, v priestoroch výškovej budovy RTVS v Mlynskej doline.

Beh do schodov

Hasiči vybehli do 22. poschodia výškovej budovy s osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a za použitia autonómnych dýchacích prístrojov. Súťaže sa zúčastnilo 55 dvojíc HaZZ, pracovníci závodných hasičských útvarov a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska.

Súťaž sa konala v priestoroch výškovej budovy RTVS v Mlynskej doline v Bratislave, pričom hasičov prišli podporiť aj ministerka vnútra Denisa Saková, prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý a riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Martin Blaha.

Absolútne najrýchlejšie s časom 2:38:94 na 22. poschodie dobehli Peter Smilek a Pavel Kouřík z Cech TFA Teamu. Na druhom mieste sa umiestnili Radoslav Gajarský a Miroslav Adamec z DHZO Kátlovce s časom 2:39:50, tretie miesto si vybojvali Marek Víšek a Petr Plaček z HZS Pardubického kraje s časom 2:47:65. Najstarším účastníkom bol Alojz Tomašovič (57r), ktorý do cieľa dobehol s výborným časom 4:45:47, najrýchlejšou ženou v súťaži sa stala Andrea Gordošová z OR HaZZ v Lučenci, ktorá 22 poschodí zdolala za 4:36:23. Srdečne gratulujeme!

Pozrite si video, ako vyzeral beh hasičov.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM