Tomáš Stupavský Rôzne

Vianočným trhom pod Slovenským rozhlasom prvý deň počasie veľmi neprialo

Dnes o 12:00 sa po prvý raz otvorili brány vianočných trhov Pod Pyramídou Slovenského rozhlasu. No organizátori si určite predstavovali, že počas prvého dňa im bude priať lepšie počasie. Zima a silný dážď pravdepodobne odradili väčší počet návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočným trhom pod Slovenským rozhlasom prvý deň počasie veľmi neprialo
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

V priestore novej mestskej záhrady sa na terase budovy nachádza šesť vianočných stánkov, kde môžu ľudia ochutnať dobré varené vínko, punč alebo vianočné špeciality. Na trhoch nechýba ani zdravé a kvalitné jedlo z rôznych kútov Slovenska, či rodinné jedlá z iných kultúr.

„Prvý deň nám skutočne počasie neprialo, ale niekoľko návštevníkov neodradilo a veríme, že iné dni sa terasa naplní ľuďmi, ktorí majú chuť si užívať pohodovú vianočnú atmosféru,“ priblížil jeden z predajcov.

Okrem stánkov sa na terase Slovenského rozhlasu nachádza aj veľký vyhrievaný stan, kde sa postupne počas dvoch týždňov predstaví niekoľko zaujímavých hudobných interpretov. Organizátori ponúkajú v predvianočnom čase takmer 50 koncertov, vystúpia napríklad kapely Korben Dallas či Billy Barman.

Okrem kapiel návštevníkom zaspieva aj Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu či folklórny súbor. Pripravené sú aj viaceré diskusie či premietania. Vo vnútri stanu si svoje miesto našli aj predajcovia z chránených dielní, ktorí ponúkajú na predaj netradičné vianočné výrobky.

Počas víkendu sa v Bratislave konala Zóna bez peňazí, na ktorej sa niekoľko kníh a hračiek nepodarilo predať. Organizátori tohto podujatia sa ich preto rozhodli venovať práve vianočným trhom Pod Pyramídou.

„Zámerom RTVS a participujúcich partnerov je pre všetkých návštevníkov vytvoriť magickú atmosféru Vianoc," priblížil nápad jeden z organizátorov podujatia Juraj Kadáš.

Vianočné trhy budú otvorené denne od 12:00 do 22:00 h a potrvajú až do piatka 12. decembra.

Vianočné trhy Pod Pyramídou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM