Nina Táborská Rôzne

Vianočné trhy v netradičnom priestore. Na terase Pod Pyramídou Slovenského rozhlasu otvárajú jedinečné trhy

Atmosféra svetiel a hudby, sviatočné jedlo, koncerty, netradičné darčeky a čarovná sviatočná atmosféra – to sú prvé Vianočné trhy Slovenského rozhlasu. Štartujú 1. decembra v priestore novej mestskej záhrady Pod Pyramídou, umiestnenej na terase budovy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v netradičnom priestore. Na terase Pod Pyramídou Slovenského rozhlasu otvárajú jedinečné trhy
Zdroj: TASR

Trhy organizuje RTVS v spolupráci s občianskymi združeniami Jedlé mesto a ID Space Team. Otvorené budú denne vrátane nedieľ od 12.00 do 22.00 hodiny.

Zámerom RTVS a participujúcich partnerov je pre všetkých návštevníkov vytvoriť magickú atmosféru Vianoc. Priestor dostane nielen bohatý hudobný program, ale aj sviatočné a zimné zvyky z rôznych kútov Slovenska či sveta. Chýbať nebude zdravé a kvalitné jedlo, trh s darčekmi a množstvo prekvapení v jedinečnom sviatočnom prostredí.

Na návštevníkov počas Vianočných trhov čakajú nielen stánky, ale aj veľký vyhrievaný stan na terasách Slovenského rozhlasu, v ktorom bude prebiehať väčšina podujatí a koncertov.

Trhy, ktoré myslia na druhých

Budú sa podávať vianočné jedlá z kvalitných surovín, rodinné jedlá z iných kultúr, spoločne pripravené tradičné jedlá a nefalšovaný vianočný punč. Pod vianočný stromček môžu návštevníci priniesť dary pre ľudí v núdzi, darčeky pre blízkych zabalia dobrovoľníci v benefičnom baliacom kútiku a priamo na mieste môžu tiež poslať sviatočný pozdrav.

Pódium bude patriť nielen mladým kapelám, ale aj tradičnej sviatočnej hudbe v podaní Detského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu či vystúpeniu folklórneho súboru. Pre návštevníkov je pripravených takmer 50 koncertov. Predstavia sa napríklad Korben Dallas, NVMERI, Billy Barman a mnoho ďalších.

Tešiť sa môžete aj na veľa zaujímavých diskusií a premietaní. Najmenších návštevníkoch, ale aj ich rodičov určite poteší premietanie klasických rozprávok z archívu RTVS. Každý pracovný deň o 20.00 hodiny sa v stane budú premietať priame prenosy z Adventných koncertov RTVS.

Vianoce v Bratislave

Tento rok si Bratislavčania môžu vybrať hneď z niekoľkých vianočných trhov. Trhy na Hlavnom námestí ponúkajú 19 stánkov s jedlom a pitím. Ďalších 50 ponúka množstvo suvenírov v podobe sviečok, keramiky, kozmetiky či vianočných ozdôb.

Staromestské vianočné trhy tento rok otvoril prskavkový rekord. Naraz sa podarilo zapáliť 2222 prskaviek. Na Hviezdoslavovom námestí je pripravených celkovo 14 stánkov s občerstvením. Tridsať stánkov ponúka vianočné suveníry a darčeky.

Ak si radšej vianočný punč vychutnáte v komornejšej atmosfére, vianočné stánky nájdete aj na námesti pri OC Eurovea.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM