Maros Palesch Kultúra

Vianočné trhy v Eurovei ponúknu aj kultúru a korčuľovanie

V stredu 1. decembra otvoria v novej bratislavskej štvrti Eurovea prvé Vianočné trhy. Na jej námestí ponúkne 40 stánkov až do Silvestra tradície aj exotiku.

„V 20 stánkoch nájdu návštevníci okrem typických slovenských vianočných špecialít aj netradičné jedlá určené pre labužníkov,“ uviedla Kristína Naňová z Eurovea Galleria.

Popri kapustnici, lokšiach, klobásach, punči, víne či medovine budú môcť ochutnať aj netradičné delikatesy, ako sú vianočné ustrice so šampanským, grilované krevety, morské ryby, španielske šunky jamon a chorrizo či syry manchego. V ďalších stánkoch budú ručne vyrábané dizajnérske šperky a detské hračky, kolekcie tričiek s potlačou BratisLOVE balené v zaváraninových fľašiach a ďalšie originálne výrobky.

O zábavu na vianočných trhoch sa postarajú viaceré folklórne a hudobné, írske a iné tance či divadelné predstavenia. Na svoje si prídu aj milovníci korčuľovania. „Na ploche 15×25 metrov vznikne klzisko so skutočným ľadom, ktorého otvorenie pre verejnosť závisí už iba od priazne počasia,“ dodala Naňová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM