Nikola Richterová Rôzne

Vianočné trhy v Bratislave sú od dnešného dňa v plnom prúde

V piatok podvečer sa na Hlavnom námestí oficiálne otvorili očakávané vianočné trhy. Návštevníci sa môžu občerstviť v 19 stánkoch s jedlom a pitím. Ďalších 50 ponúka množstvo suvenírov v podobe sviečok, keramiky, kozmetiky či vianočných ozdôb.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Bratislave sú od dnešného dňa v plnom prúde
Foto: Nikola Richterová

Pri vianočných stánkoch je už od prvého dňa výborná atmosféra. Nedočkavci čakali na Hlavnom námestí už omnoho skôr, ako bol stanovený oficiálny začiatok trhov. Program začal presne o 16:30, kedy sa slávnostne rozsvietil aj vianočný stromček. Na pódiu sa ako prvý predstavil Bratislavský detský zbor, ten neskôr vystriedala ľudová hudba Kuštárovcov.

Celkom príjemné počasie prilákalo na trhy veľké množstvo ľudí. Niektorí z nich o slávnostnom otvorení ani nevedeli. „ Ja som išla len okolo za kamarátkou. Sme si chceli ísť po škole sadnúť do podniku. Nakoniec však zostaneme tu.“ povedala nám vysokoškoláčka, ktorá práve stála v rade na lokše.

Stánky lákajú návštevníkov na veľké množstvo občerstvenia, či suvenírov. Záujemci si môžu pochutiť na cigánskej pečienke, slaných, či sladkých lokšiach, podpecníkoch a mnoho ďalšieho. Z nápojov je v ponuke široký výber vianočných punčov, či vareného vína. Milovníci dekorácii a iných suvenírov si taktieť prídu na svoje. Stánkari majú vo svojej ponuke vianočné ozdoby, mydlá, sviečky, ľudovú keramiku, či textilné výrobky.

Bolo vidieť, že Bratislavčania majú túto akciu radi a bola očakávaná. „Na otvorenie vianočných trhoch chodím pravidelne každý rok. Tešil som sa najmä na cigánsku pečienku.“ povedal nám s nadšením dôchodca z Lamača, ktorý spolu s manželkou popíjal varené víno.

O šiestej večer sa rozrástla zábava aj na Hviezdoslavovom námestí. Vianočnú atmosféru tu otvorili tématické piesne a prskavky. Organizátori ich rozdali ľuďom, ktorí ich naraz zapálili. Malé svetielka tak oznámili, že trhy sú už v hlavnom meste v plnom prúde. Trvať budú do 23. decembra.

Bratislavské vianočné trhy sú oficiálne spustené
7
Galéria
Začali vianočné trhy v Bratislave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM