Rôzne Správy

VIANOČNÉ TIPY: Ako zohnať originálny darček na poslednú chvíľu?

Stromček je už postavený, kapor pláva vo vani, medovníky rozvoniavajú, no vo vašej skrýši s darčekmi stále niečo chýba? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku VIANOČNÉ TIPY: Ako zohnať originálny darček na poslednú chvíľu?
10
Galéria

Adoptujte si kozu

Fliačik, Vrtuľka, Róza, Kozlík, Feši – to sú mená kôz, ktoré sa počas roka pasú sa na Devínskej Kobyle. Ich adopciou alebo darovaním niekomu blízkemu môžete aj vy podať pomocnú ruku prírode. Stačí, ak pošlete združeniu, ktoré sa o zvieratá stará, 30 eur a kozička je pomyselne vaša – teda, lepšie povedané toho, komu certifikát darujete. Súčasťou darčeka bude aj tričko a ďalšie zaujímavé bonusy.

„Adoptívnym rodičom sa môže stať každý, kto daruje združeniu tridsať a viac eur. Kto nám takto pomôže, získa adopčný certifikát, tričko a na svoje zvieratko sa môžete prísť kedykoľvek pozrieť. Peniaze, ktoré získame, investujeme do maľovania ohrád, zabezpečíme kozičkám krmivo na zimu, postavíme im nový prístrešok a kŕmidlo, ale hlavne budeme môcť rozšíriť pastvu na nové lokality,“ hovorí Žofia Filagová z občianskeho združenia BROZ.

Katalóg voľných kozičiek si môžete pozrieť TU.

Darujte strom

Chceli by ste svojmu priateľovi, bratovi, sestre či rodičom darovať strom? Je to možné aj keď bývate v paneláku. Stačí ak pošlete 50 eur na číslo účtu alebo na adresu lesoochranárskeho združenia VLK a napíšte správu o tom, kam vám majú poslať poďakovanie, samolepku a list symbolického vlastníka. Nezabudnite napísať aj meno obdarovaného.

Kúpou stromu sa pridáte k ľuďom, ktorí sa snažia zachrániť kúsok divočiny na východnom Slovensku. Kupec prispieva na rozšírenie súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia.

Viac sa dozviete TU.

Zdroj: Facebook

Nezabudnuteľný darček – zážitok

Svetre, ponožky a voňavky sú síce určite milým a užitočným darčekom. Skúste však tento rok niečo iné – darujte zážitok. Ručíme za to, že na darček tohto typu sa nezabúda. Webov, ktoré takéto „zábavky“ ponúkajú, sú desiatky a paleta zážitkov je viac než bohatá. Ak majú vaši blízky radi adrenalín, určite sa potešia tandemovému zoskoku padákom alebo vyhliadkovému letu balónom.

A čo tak zajazdiť si na formule? 505 kilový monopost s 2-litrovým motorom a výkonom 205 koní vás vystrelí z 0 na 100 km/h za šialené 3,5 sekundy. Zostáva len veriť, že obdarovaný si príde na svoje a usadený len pár centimetrov nad zemou zažijete naozaj tú najlepšiu jazdu vo svojom živote.

Oddych a relax pod stromčekom

Ak stavíte na wellness pobyt ako darček pre svojho blízkeho, určite sa trafíte do čierneho. Veď spomaliť, oddychovať a nechať sa rozmaznávať, to baví každého z nás. Na internete nájdete desiatky pobytov či už v lone prírody alebo priamo v kúpeľných mestách. Ak má obdarovaný nejaké zdravotné problémy, určite sa poteší špeciálnym procedúram ušitým na mieru.

Záchranné koleso – darčeková karta

Obľúbené darčekové karty dnes už zoženiete takmer v každom obchode. Ponúkajú ich raťazce s nábytkom, hračkárstva, drogérie, kníhkupectvá, ba dokonca aj potraviny. Stačí len zaostriť na okruh záujmov toho, komu poukážku chcete darovať. Veľmi výhodný je aj fakt, že karty dostanete v rôznych cenách, prípadne môžete viaceré skombinovať. Mnohé obchody majú aj špeciálne vianočné edície darčekových kariet, ku ktorým pridajú aj mini obálky s miestom pre meno obdarovaného.

Originálne darčeky
10
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM