Michaela Katonová Kultúra

Vianočné Concertino Lenky Filipovej bude plné emócií

Česká muzikantka Lenka Filipová, ktorá už roky tvorí hity s gitarou v ruke sa predstaví na Novej scéne 12.decembra v rámci turné Concertino 2015. Sprevádzať ju bude sláčikový oktet. Zaznejú svetoznáme skladby, keltské melódie aj šansóny.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné Concertino Lenky Filipovej bude plné emócií
Zdroj: TASR

Bratislavská Nová scéna a pražské Studio Dva budú jediné dve divadlá, v ktorých speváčka vystúpi. V ostatných mestách, ktoré sú súčasťou turné bude spievať v kostoloch. Skromná a vždy usmiata rodáčka z Pardubíc si privedie aj svoju dcéru Lenny, ktorá kráča v jej hudobných šľapajách.

Séria koncertov nadväzuje na klasický gitarový album Concertino III. Zaznieť by mali ľudové piesne, známe hity upravené pre gitaru ale i šansóny, ktoré Lenka Filipová nevynechá na žiadnom koncerte. Celkovú predvianočnú atmosféru bude dotvárať sláčikový orchester.

Koncerty Lenky Filipovej sú vždy plné pozitívnych emócií aj vďaka tomu, že speváčka rada a prirodzene komunikuje s publikom. Concertino je pre ňu splneným snom, pretože spája klasiku s keltskou hudbou. Speváčka turné dokončí štyri dni pred Vianocami, aby sa mohla venovať svojej rodine.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM