Tomáš Stupavský Rôzne

Vianočná atmosféra zavítala aj na úrady. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ožilo vianočnými trhmi

Už v poradí 5. ročníkom sa dnes na pôde Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny začali vianočné trhy na podporu chránených dielní. Návštevníci sa budú môcť prísť pokochať, prípadne si aj zakúpiť krásne výrobky, ktoré vznikli v 22 dielňach z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra zavítala aj na úrady. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ožilo vianočnými trhmi
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Na Špitálskej ulici otvorili jedinečné vianočné trhy, na ktorých si záujemcovia budú môcť vybrať darčeky zo skutočne bohatej ponuky. Predajcovia si pre návštevníkov pripravili ručne vyrobené adventné vence a iné vianočné ozdoby, šperky, predmety z keramiky, voňavé sviečky, pohľadnice či domáce pochutiny.

„Tradícia vianočných trhov na pôde Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny je zaužívaná už od roku 2009. Touto cestou sa snažíme prezentovať prácu ľudí s hendikepom, zvyčajne s telesným postihnutím a dokázať, že aj oni vedia vyrobiť krásne výrobky. Podujatie malo každý rok veľký ohlas u našich zamestnancov, takže sme sa rozhodli ho rozšíriť aj pre verejnosť,“ uviedla riaditeľka Odboru pre komunikáciu a styk s verejnosťou Alexandra Zani.

Trhy potrvajú do 28. novembra

Počas trhov sa budú môcť návštevníci aj osviežiť nealkoholickým vianočným punčom, ktorý bude ponúkať Implementačná agentúra pre operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Výťažok z jeho predaja bude venovaný krízovému stredisku Spoločenstva svätej rodiny v Slovenskej Ľupči.

„Dnes tu máme 14 obchodníkov, ale v priemere sa ich tu vystrieda celkovo 22. Ich zárobky poputujú rovno pre chránené dielne, ktoré síce dostávajú príspevok od štátu, no žiaľ ten je veľmi malý,“ doplnila Alexandra Zani.

Ako ďalej uviedla ministerstvo plánuje spoluprácu aj s mestom Bratislava, aby sa mohli podobné akcie v budúcnosti rozšíriť aj na mestské hradby.

Tradičné Vianočné trhy potrvajú do 28. novembra, denne od 09.00 h do 16.00 h na prízemí strednej budovy MPSVR SR.

Vianočné trhy na Ministerstve práce
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM