Alexandra Húsková Kultúra

Vianočná atmosféra v meste je už tu! Trhy na bratislavských námestiach sa oficiálne začali

Dnes podvečer sa na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí oficiálne začali obľúbené vianočné trhy. Prinášajú niekoľko noviniek a viac ako stovku stánkov. Bohatý program bude Bratislavčanov na trhoch sprevádzať najmä počas víkendov v priebehu nasledujúcich týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra v meste je už tu! Trhy na bratislavských námestiach sa oficiálne začali
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy sú na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Do 22. decembra potrvajú na Hlavnom a Františkánskom námestí. Na Primaciálnom námestí ostanú stánky až do 2. januára 2016, čo isto ocenia Bratislavčania počas novoročných prechádzok mestom.

Aj počas tohtoročného otvorenia trhov prebiehalo rozsvietenie stromčekov na dvakrát. Rozsvietenie prvého stromčeka ste si mohli pozrieť na Hlavnom námestí s primátorom Ivom Nesrovnalom o 17. hodine, druhý stromček rozsvietil starosta Starého Mesta Radoslav Števčík o 18.hodine na Hviezdoslavovom námestí.

Dokopy je na vianočných trhoch 106 stánkov, z toho takmer 70 na Hlavnom námestí. Ponúkajú približne tisíc výrobkov.

Počas celého decembra sú na Hlavnom námestí pripravené vystúpenia rôznych hudobných žánrov. V Kultúrnom programe je 35 podujatí pre všetky vekové kategórie, ich miestom konania budú nielen námestia a kostoly v centre mesta, ale aj ZOO, DPOH, mestské hradby, či Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Prečítajte si viac: Vianočné trhy po novom: Koniec súťaženiu a preplneným námestiam s vínom a cigánskou? Možno už tento rok…

Vianočné trhy na Hlavnom námestí

Vianočné trhy na Hlavnom námestí otvoril rozsvietením vianočného stromčeka primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spoločne so svojimi námestníkmi – Ivetou Plšekovou a Milanom Černým.

Vedenie mesta v tomto roku kládlo dôraz na zvýšenie kvality ponúkaných produktov. Prítomní predajcovia museli podpísať „Kódex trhovníka bratislavských vianočných trhov 2015“. Trhovníci by tak mali dodržiavať kvalitu a čerstvosť ponúkaných tovarov, pochutín a služieb.

Novinkou je jednotný farebný vizuál stánkov, ako aj jednotné pracovné oblečenie predávajúcich, rozmiestnenie stánkov, ale aj umiestnenie krytých stolov, ktorými je obkolesená Rolandova fontána.

„Vianočné trhy sú jednou z dominantných podujatí Bratislavy. Tešia sa z nich nielen domáci, ale i návštevníci,“ vyjadril sa Ivo Nesrovnal, primátor hlavného mesta.

V sobotu večer sa môžete tešiť na Natáliu Hatalovú & Band a v nedeľu zahrá 15-členná skupina hudobníkov Taste of Brass americké melódie 60-tych rokov.

Staromestské vianočné trhy

Od 20. novembra do 23. decembra sú pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta otvorené staromestské vianočné trhy.

„Postupne chceme zmeniť ich štýl od prevažne gastronomického ku kombinácii s kultúrnou a spoločenskou promenádou. Aby sa takzvané korzovanie, ako ho poznali starí Bratislavčania, opäť vrátilo do Starého Mesta,“ povedal pred otvorením trhov starosta mestskej časti Radoslav Števčík.

Najväčšou zmenou oproti minulým rokom je umiestnenie klziska do stredu Hviezdoslavovho námestia za pôvodné gastronomické stánky.

„Nové miesto pre klzisko prináša celý rad výhod," uviedol zástupca starostu Ľubomír Boháč. "Uvoľnil sa priestor pred historickou budovou SND pre prechádzajúcich aj konzumujúcich, ktorí v minulosti na seba narážali. Premiestnenie ľadovej plochy posilňuje promenádny charakter trhov, ku ktorému smerujeme,“ dodal.

Každý piatok od 19. hodiny budú na ľade promoakcie k Majstrovstvám Európy v krasokorčuľovaní, ako aj ohňová show.

Na staromestských vianočných trhoch pribudli stánky, na pódiu sa vystrieda celý rad umelcov, ktorí spríjemnia atmosféru svojimi vystúpeniami až do 19. decembra.

Prečítajte si aj: Vianočný stromček už stojí na Hlavnom námestí. Po prvýkrát sa rozžiari na otvorení vianočných trhov FOTO+VIDEO.

Rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí
1
Galéria
Otvorenie Vianočných trhov
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM