Kultúra

Vianoce v Karlovej Vsi budú ekologické a plné noviniek

V Karlovej Vsi budú tento rok vianočné trhy v Kamel klube. Budú sa niesť v znamení hand-made výrobkov a pripravená je aj burza kníh. Medzi nezvyčajné aktivity bude patriť aj dielňa plstenia ovčieho rúna, ktorého sa budú môcť návštevníci zúčastniť.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v Karlovej Vsi budú ekologické a plné noviniek
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Bratislava – Karlova Ves počas tohtoročného adventu rozsvietila vianočné stromčeky na Školskom námestí a námestí sv. Františka a na mieste najstaršieho kostola v Karlovej Vsi – kostola sv. Michala.

„K Vianočným sviatkom pristupujeme s úctou k tradíciám, ale tiež s ohľadom k prírode. Rozsvietime a ozdobíme dva vianočné stromčeky – jeden na námestí sv. Františka, druhý zasadený na Školskom námestí,“ uviedol Michal Skalník

Po uplynutí adventu na námestiach zostanú a budú tak celoročne prispievať ku krajšiemu vzhľadu našich námestí.

„Rozhodli sme sa použiť moderné a ekologické LED osvetlenie, ktorého energetické náklady sú odhadované za rok 2015 len do výšky desať eur,“ priblížil Michal Skalník. „Zaobstaranie tohto typu osvetlenia pritom tvorí 44% nákladov, ktoré vynaložilo bývalé vedenie v roku 2010 na repasáciu zastaralého žiarovkového osvetlenia,“ doplnil.

Karloveské vianočné trhy

V Kamel klube a jeho okolí organizuje MČ Karlova Ves 5. decembra Karloveské vianočné trhy, ktoré sa budú niesť v znamení „hand-made“ výrobkov. Predávať a hostiť Karlovešťanov na nich budú domáci výrobcovia potravín, kozmetiky a šatstva, pripravená bude aj burza kníh.

Návštevníci budú môcť ochutnať domáce marmelády, koláče, medoviny a iné typické vianočné dobroty. Medzi tie nezvyčajné podujatia určite patrí dielňa plstenia ovčieho rúna, do ktorej sa budú môcť návštevníci zapojiť.

K ďalším podujatiam patrí Karloveský Mikuláš, na ktorom sto karloveských detí dostane balíček od Mikuláša. Nasledovať budú Advent v knižnici, folklórny súbor Dolina vystúpi s vianočným programom „Prišli sme k vám na koledu“.

Hudobný klub Kamel bude hostiť Chanson friends, Vianoce pre seniorov, Filmový klub Kamel premietne film o Antonovi Srholcovi, pripravený je aj CirKus Kus s vianočným soaré alebo betlehem.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM