Nina Táborská Samospráva

Viacero chodníkov a ciest v meste prechádza zmenou. Magistrát sa pustil do rozsiahlych opráv komunikácií

Samospráva sa pustila do opráv mestských komunikácií. K väčšej rekonštrukcii povrchov na Námestí Franza Listza či Uršulínskej ulice pribúdajú ďalšie komplexné povrchové úpravy rozsiahlejších úsekov ciest. V rozpočte je na opravy vyčlenených viac ako milión eur.

Ilustračný obrázok k článku Viacero chodníkov a ciest v meste prechádza zmenou. Magistrát sa pustil do rozsiahlych opráv komunikácií
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Na opravy asfaltových povrchov bolo v tomto roku vyčlenených viac ako 700-tisíc eur. Na havarijné úpravy, do ktorých spadá vyspravenie výtlkov či poškodených obrubníkov, je v mestskom rozpočte vyčlenených takmer 300-tisíc eur. Na viacerých miestach prebieha výstavba bezbariérových prechodov.

Medzi rozsiahlejšie opravy patrí asfaltovanie Rázusovho nábrežia, v lokalitách od Nám. Ľ. Štúra po Most SNP. Ide o rozsiahlu úpravu celkového úseku vozovky s výmerou viac ako 3 070 m2. Ďalšou rozsiahlou rekonštrukciou prejde následne Svätoplukova ulica, na ktorej sa vymení až 3 000 m2 povrchu.

Rekonštrukcie budú prebiehať až do septembra. „Ide o komplexnú výmenu asfaltového povrchu, nielen plátanie dier, na aké sme boli v Bratislave zvyknutí,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Výmena povrchu sa bude realizovať aj na kruhovom objazde vo Vajnoroch. Práce vždy zahŕňajú odfrézovanie starého a položenie nového asfaltového betónu v hrúbke minimálne 5 cm. Na každej takto opravenej vozovke dôjde aj k umiestneniu nového dopravného značenia.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa bude na jeseň zelenať. V meste pribudnú nové stromy, kríky, trvalky i trávniky

  • „V rozpočte máme na opravu ciest – nielen na výtlky, ale aj na komplexné obnovy približne 1 milión eur. Stav ciest v Bratislave je však taký, že napríklad len na úplné odstránenie havarijného stavu by sme potrebovali takmer 24 miliónov eur,“* ozrejmil primátor Nesrovnal. „Kvôli tomu pripravujeme celkovú koncepciu zmeny financovania Bratislavy,“ doplnil.

V roku 2015 bolo už doteraz opravených aj takmer 5-tisíc výtlkov. Podľa hovorkyne mesta Ivany Skokanovej sa na ich havarijné opravy zatiaľ minulo 461 ton materiálu.

Lokality, v ktorých sa realizuje/bude sa realizovať komplexná výmena asfaltových povrchov:

Námestie F. Liszta – výmena povrchu vozoviek a chodníkov, vrátane bezbariérových prechodov,

Uršulínska ulica – oprava odvodňovacích žľabov,

Rázusovo nábrežie – výmena povrchu vozoviek,

Svätoplukova ulica – výmena povrchu vozoviek,

Krajinská a Popradská ulica - oprava povrchu chodníkov,

Kruhový objazd Vajnory - výmena povrchu vozovky,

Kukučínova ulica pri Istropolise - oprava odvodnenia a chodníka,

Harmincova ulica - výmena povrchu vozovky,

Romanova, Šintavská, Budatínska - výmena povrchu zástavky MHD.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM