Samospráva

Viac miest pre najmenších. Rača zrekonštruuje ďalšiu škôlku

Račianske deti sa môžu tešiť na nové krajšie priestory. Už v septembri plánuje mestská časť otvoriť ďalšiu vynovenú materskú školu.

Ilustračný obrázok k článku Viac miest pre najmenších. Rača zrekonštruuje ďalšiu škôlku
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Bratislavská Rača pokračuje v zvyšovaní kapacít predškolských zariadení. Koncom minulého roka, len pár dní po slávnostnom otvorení vynovenej a zväčšenej materskej školy Barónka, sa račianska samospráva pustila do rozsiahlej rekonštrukcie ďalšej budovy materskej školy, tentokrát v časti Východné.

Nadstavba poschodia

Na jeseň prebiehali na Materskej škole Pri Šajbách búracie práce a murovanie deliacich priečok. Počas zimy pokračovala rekonštrukcia vnútorných priestorov a momentálne sa čaká len na zlepšenie počasia, aby sa mohlo pokračovať v nadstavbe ďalšieho poschodia a dokončení strechy.

„Na budove škôlky nadstavíme jeden pavilón a vykonáme dispozičné zmeny v ostatných priestoroch. Samozrejme dôjde k zatepleniu strešného a obvodového plášťa budovy, k výmene okien a dverí, pribudne nová elektroinštalácia a nové úsporné svietidlá, nové zriaďovacie predmety zdravotechniky, rozvody kúrenia a radiátory,“ informoval starosta Rače Peter Pilinský.

Pribudne 25 detí

„Práce chceme ukončiť do júna, aby v septembri mohli deti nastúpiť do peknej, vynovenej škôlky a hlavne, aby tých detí mohlo nastúpiť opäť o niečo viac,“ dodal starosta Pilinský s tým, že po ukončení rekonštrukcie budovy bude môcť MŠ Pri Šajbách prijať približne o 25 detí viac ako tomu bolo doteraz.

Celkové náklady na rekonštrukciu sa predpokladajú vo výške 635-tisíc eur, pričom dotáciu na nadstavbu poskytlo aj ministerstvo školstva.

Vznikne nová škôlka

Súčasne s prebiehajúcou rekonštrukciou MŠ Pri Šajbách by mestská časť chcela v tomto roku začať aj s kompletnou obnovou budovy bývalého detského sanatória na Novohorskej ulici. Kapacita novej materskej školy sa po dokončení všetkých stavebných a rekonštrukčných prác odhaduje na približne 100 detí.

Realizácia prestavby bude rozložená na roky 2017 a 2018, s predpokladaným otvorením novej materskej školy v septembri 2018. „Po dokončení novej škôlky na Novohorskej ulici budeme mať pre deti približne o 225 miest viac,“ dodal starosta Rače Peter Pilinský.

Materské školy v Rači
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM