Alexandra Húsková Rôzne

Veslovaním sa pre utečencov podarilo vyzbierať 17.000 eur

Charitatívne podujatie s názvom "Veslovanie pre Sýriu" prekonalo očakávania organizátorov. Na výstavbu klliniky pre utečencov sa podarilo vyzbierať takmer 17.000 eur. Profesori, dekani a aj známe osobnosti verejného života veslovali na trenažéroch počas 24-hodinového maratónu.

Ilustračný obrázok k článku Veslovaním sa pre utečencov podarilo vyzbierať 17.000 eur
Zdroj: TASR

Charitatívne podujatie Veslovanie pre Sýriu prekonalo svojím výnosom očakávania organizátorov. Na výstavbu zdravotníckej kliniky pre utečencov pri kláštore Deir Mar Elian v Sýrii sa podarilo vyzbierať takmer 17.000 eur.

Akciu organizovala Teologická fakulta Trnavskej univerzity so sídlom v Bratislave v spolupráci s neziskovou organizáciou Ľudia Ľuďom.

Počas 24-hodinového maratónu sa pri veslárskych trenažéroch vystriedalo viac ako 150 ľudí, ktorí odveslovali 504 kilometrov. Medzi účastníkmi boli dekani a zástupcovia všetkých teologických fakúlt, ako aj prorektori a dekani iných fakúlt, známe osobnosti verejného života.

Finančné príspevky sa zbierali nielen priamo na podujatí, ale aj prostredníctvom darcovského portálu www.LudiaLudom.sk.

„Zbieranie peňazí pre Sýriu prebiehalo akoby v troch etapách. Pred podujatím sa vyzbieralo, aj vďaka draženiu časových úsekov na veslárskych trenažéroch, vyše 6000 eur. Priamo počas 24-hodinového maratónu ľudia prispeli sumou 4407 eur. Ďalších viac ako 6000 eur pribudlo na výzve na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk v priebehu apríla, keď sme sa rozhodli pre záujem verejnosti umožniť ďalšie zbieranie financií pre utečencov,“ uviedol riaditeľ Ľudia Ľuďom Roland Kyška.

Počas celého trvania zbierky tak darcovia prispeli sumou 16.919 eur, uviedla PR manažérka portálu Natália Báreková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM