Rôzne

Veselé, ale najmä zdravé: Poisťovne riešia aj bizarné škodové udalosti v kúpeľni

Štedrý večer sa môže pod vplyvom nepozornosti a nešťastnej náhody zmeniť na "veselú" drámu. Svedčia o tom štatistiky poisťovní, ktoré riešia po sviatkoch aj kuriózne prípady.

Ilustračný obrázok k článku Veselé, ale najmä zdravé: Poisťovne riešia aj bizarné škodové udalosti v kúpeľni
Zdroj: TASR

Výnimkou nie sú krádeže vlámaním v chatových alebo záhradkárskych oblastiach počas sviatkov. Značné škody na majetku však vedia zanechať aj sviečky bez dozoru.

Napríklad na adventných vencoch alebo stoloch. Ku skratu môže dôjsť aj v prípade elektrických sviečok na vianočnom stromčeku, preto by nemali byť bez dozoru.

Rozpálený olej

Peňaženku, ale aj obytný priestor môže prevetrať i požiar kuchynskej linky alebo rozpálený olej, ktorý sa používa na prípravu štedrovečernej ry­by.

V mnohých prípadoch sa rozpálený olej totiž vznietil a následne sa plamene rozšírili na kuchynskú linku. V dostatočnej vzdialenosti by sa malo s otvoreným ohňom manipulovať aj v blízkosti záclon alebo závesov.

„Skontrolujte si, či vaše životné poistenie zahŕňa poistenie trvalých následkov úrazu, pracovnej neschopnosti, hospitalizácie alebo chirurgického zákroku. Niektoré poisťovne poskytujú dokonca dvojnásobné poistné plnenie v prípade úrazov detí počas školských prázdnin alebo v prípade úrazov spôsobených dopravnou nehodou,“ radí Martina Cvachová z poisťovne Groupama.

Kuriozita z kúpeľne

Dôležité je dodržiavať aj pokyny výrobcov voskových a elektrických sviečok. Ďalšia z poisťovní eviduje bizarnú škodovú udalosť v kúpeľni, pri výlove plávajúceho kapra vo vani. Pri manipulácii sa klzká ryba vyšmykla z rúk obyvateľov, pričom došlo k výraznému poškodeniu nábytku a doplnkov v kúpeľni.

Nejedna slovenská rodina v rámci sviatočného zhonu pozabudla zastaviť prívod vody pre kapra vo vani a vytopila nielen svoju domácnosť, ale aj byt susedov.

Aby bolo vianočné obdobie skutočne štedrým, odborníci sa zhodujú v jednom. Domácnosť aj nehnuteľnosť by mali byť adekvátne poistené.

„Záujem o poistenie nehnuteľnosti rastie hlavne z dôvodu dostupnosti hypoték, ktoré sú podmienené poistením nehnuteľnosti. Postupom času si klienti uvedomujú dôležitosť dobrého poistenia, pretože sú za samotnú nehnuteľnosť nútení zaplatiť čoraz viac peňazí. Obvykle nehnuteľnosť kupujú na úver a v prípade poistnej udalosti by pravdepodobne nemali dostatok prostriedkov na odstránenie škôd alebo na prípadné opravy,“ zdôrazňuje Katarína Pružincová zo spoločnosti Deluvis.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM