Správy

Venujte vianočnú kvapku krvi na pomoc chorým deťom

K tradičným podujatiam v rámci predvianočnej Bratislavy už niekoľko rokov patrí Vianočná kvapka krvi. Darcovia môžu svojím činom pomôcť chorým deťom.

Ilustračný obrázok k článku Venujte vianočnú kvapku krvi na pomoc chorým deťom
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Tento rok sa uskutoční už 9. ročník charitatívneho podujatia 1000 a 1 kvapka krvi deťom pre život s cieľom pomôcť darovaním krvi tomu, koho život je v ohrození. Krv môžete darovať v piatok 2. decembra v Primaciálnom paláci od 8:00 do 12:00 hod.

Dražba dresov

Neoddeliteľnou súčasťou bratislavskej Vianočnej kvapky krvi je dražba dresov, do ktorej sa môžete zapojiť na adrese www.drazba.detomprezivot.sk a potrvá do štvrtka 1. decembra do 20:00 hod. Svoje dresy do dražby venovali hokejista HC Slovan Bratislava Jonathan Cheechoo a futbalista ŠK Slovan Bratislava František Kubík. Ich dresy budú úspešným dražiteľom odovzdané na piatkovej Vianočnej kvapke krvi v Mezaníne Primaciálneho paláca.

Financie získané z dražby budú použité na nákup darčekov pre deti, ktoré sú hospitalizované na onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch, ako aj na bezplatné prevádzkovanie individuálnej dopravy pre onkologických detských pacientov z rôznych kútov Slovenska.

Akciu podporujú aj osobnosti

Vianočnej kvapky krvi sa účastní aj veľa osobností z umeleckého a športového života. Medzi darcami krvi bude aj samotný tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukamanovič spolu s niektorými z hokejistov. Pravidelnými účastníkmi tejto benefičnej akcie sú hráči rugbyového klubu Belasý Tobogan.

Podujatie organizuje občianske združenie Deťom pre život pod záštitou hlavného mesta SR Bratislavy a v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Ilustračný obrázok

Darovanie krvi
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM