Kultúra Správy

Veľtrh ponúkne tituly, ktorým bude patriť tohtoročná jeseň, rozhovory so

Ilustračný obrázok k článku Veľtrh ponúkne tituly, ktorým bude patriť tohtoročná jeseň, rozhovory
so
11
Galéria

Veľtrh ponúkne tituly, ktorým bude patriť tohtoročná jeseň, rozhovory so známymi spisovateľmi ako aj zaujímavý knižný program pre všetkých milovníkov kníh.

Návštevníkom sa celkovo predstaví 203 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Dánska, Maďarska, Poľska, Rakúska, Rumunska, Ruska a Srbska. Nepriamo budú prostredníctvom inštitútov zastúpené Čína, Francúzsko a Španielsko.

Budú sa aj krstiť knihy

Návštevníci na Bibliotéke narazia na žánrovú rozmanitosť vďaka ponuke vystavovateľov z radov vydavateľstiev, kníhkupcov, knižníc i antikvariátov. Okrem bohatého výberu sú lákadlom pre návštevníkov aj výrazné zľavy, vďaka ktorým bude možné zakúpiť si knihy už od jedného eura.

Knižný výber doplní množstvo literárnych aktivít. Na siedmich pódiách sú prichystané stretnutia s obľúbenými autormi, autogramiády, krsty kníh, dramatizované čítania či tvorivé dielne pre deti.

Aj tento rok Bibliotéku svojou účasťou obohatí známy autor zo zahraničia, tentoraz pôjde o predstaviteľa mimoriadne obľúbeného severského krimi. Nórsky spisovateľ Samuel Bjork v Literárnej kaviarni Panta Rhei predstaví svoju novinku Sova a priblíži i čitateľom svoju staršiu tvorbu.

Program pre deti

Knižný veľtrh nezabúda ani na najmenších čitateľov, v rozprávkovej dielni Mama, tata, čítajte s nami sa dozvedia, ako vzniká večerníček, čo sa deje na čarokrásnej čistinke kvetinového škriatka Klinčeka a slimáka Maťa a zažijú veľké dobrodružstvo s Herkulesom a Jonášom, kocúrikmi láskavej tety Mily.

V rámci otvorenia Bibliotéky vyhlásili organizátori Incheba a Literárne informačné centrum Cenu Bibliotéky 2016 za najlepšie slovenské knižné dielo ženskej autorky, vydané v predošlom roku. V tomto roku ju získala Vanda Rozenbergová za knihu Sloboda bažantom.

Bibliotéka
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM