Kultúra

Veľký rozprávkový prehľad na rok 2018: Muzikál Bambuľka, Shrek, Spievankovo aj FÍHA Tralala

Malé princezné a nezbedníci, pozor! Aj v roku 2018 sa môžete tešiť na úžasné veľkolepé divadelné aj hudobné šou obľúbených rozprávok!

Ilustračný obrázok k článku Veľký rozprávkový prehľad na rok 2018: Muzikál Bambuľka, Shrek, Spievankovo aj FÍHA Tralala
13
Galéria

Snehuliačky Mily a Lily

Kúzelná zimná rozprávka vám ukáže, že byť iným a odlišným vôbec nie je čudné ani zvláštne. A keď chceme byť ako ostatní, môže to vypáliť tak, že sme len smiešni. Nenechajte si ujsť vtipný príbeh dvoch snehových sestier Mily a Lily sprevádzaný krásnymi pesničkami, plný humoru, lásky a nehy.

14. február / Rozprávkový svet MaKiLe (na Topoľčianskej 20 – 22 pod terasou od Jantárovej cesty) / vstupné 3 eurá

Nám sa ešte nechce spať

Ide o krátke príbehy, ktoré autor odporúča vyčerpaným rodičom ako originálne uspávanky. Nová inscenácia Bratislavského bábkového divadla rozpráva príbeh o malom Jankovi, ktorý nechce spať. Keď ho zúfalí rodičia použitím všetkých trikov nakoniec uspia, stane sa čosi neuveriteľné. Len čo sa v izbičke zhasne, prebudí sa Jankov palček, nos, uško, zúbok a vlásky. A hoci Janko sladko spí, oni majú celkom iné plány.

Na motívy rovnomennej knihy Daniela Heviera

17., 18. február / Istropolis, Škultétyho 5 / vstupné 3 eurá

O Jankovi a Marienke

Pestrofarebné hudobné predstavenie pre deti priblíži známu rozprávku o Jankovi a Marienke, ktorí sa stratili v lese a tam objavili perníkovú chalúpku. Pozrite si, ako dopadne tento príbeh v LA KOMIKE. Kto skočí Ježibabe na lopatu?

18. február, 11., 25. marec / Divadlo LA KOMIKA, Michalská 5 / vstupné 8 eur

FÍHA Tralala

Produkcia Fíha Tralala prináša novú pesničkovo-divadelnú šou pre najmenších divákov. V hodinovom programe vás obľúbený škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie všetkými ročnými obdobiami. Zaspievate si najznámejšie detské hity a zatancujete si na najobľúbenejšie fíhovské pesničky, ktoré vznikli počas 5 rokov.

19. február / Dom kultúry Pezinok – veľká sála / vstupné 11 eur

Cisárove nové šaty

Klasický príbeh o márnivom cisárovi, ktorý naletel krajčírovi a nechal si od neho ušiť neviditeľné šaty. Je veľmi ťažké byť Cisárom a určovať trendy!

24. február, 18. marec / Divadlo LA KOMIKA, Michalská 5 / vstupné 8 eur

Červená čiapočka

Kto by nepoznal klasickú rozprávku o Červenej čiapočke, ktorá na ceste k chorej starej mame stretla vlka? Už storočia patrí k najobľúbenejším! LA KOMIKA ju prinesie pre všetky deti a rodičov počas zimných víkendov, a verte, bude kopec zábavy!

25. február, 17., 24. marec / Divadlo LA KOMIKA, Michalská 5 / vstupné 8 eur

Šľahačková princezná

Poznáte rozprávku, ktorá sa dobre začína a ešte lepšie skončí? V Šľahačkovom kráľovstve žije Šľahačkový kráľ, Vrabec vševed, tri sudičky a, samozrejme, krásna princezná, túžiaca po vydaji a pravej láske, ktorá sa však každú noc mení na roztečenú šľahačku. Ako nakoniec dopadnú pytačky princa Klepetka, princa Papagája a Kvetinového princa, sa dozviete už čoskoro.

25., 26. február, 26. marec / Divadlo Nová scéna / vstupné 14 eur

Kozliatka a vlk

Kozliatka a vlk je veselá divadelná rozprávka s pesničkami od Kaprálikovcov, ktorú si zamilujú malí i veľkí! Nechýba v nej známy príbeh, humor, pesničky, poučenie, a to všetko v novom šate – autorskom spracovaní ľudovej rozprávky. Starý Kapor – Dedo Dušan ako Ujo Rozprávač s milým Kaprom Šupinkom, vás budú sprevádzať príbehom a možno budú potrebovať aj vašu pomoc.

1. marec, 29. apríl / Divadlo Nová scéna / vstupné 5 eur

Bajaja

Bajaja je pestrofarebná hudobná rozprávka pre všetky deti a ich rodičov. Spoznajte tajomstvo čarovného slovíčka bajaja. Hľadajme so smelým princom a krásnou princeznou ich kľukatú cestu za šťastím. Porazme spolu hrôzostrašného deväťhlavého draka.

12. marec, 8. apríl / Divadlo Nová scéna / vstupné 6 eur

Spievankovo

Rozprávková krajina plná hudby a dobrej zábavy prichádza do Bratislavy! Kráľovná Spievankova vyslala dvoch zástupcov na zem: Spievanku a Zahrajka, aby všade šírili radosť a dobrú náladu svojimi pesničkami. Príďte na jedinečný interaktívny koncert Spievanky a Zahrajka a zaspievajte si spolu s nimi obľúbené pesničky. Čaká na vás koncert plný hudby, tanca a zábavy.

21., 22. marec / Dom kultúry Dúbravka / vstupné 11 eur

Tárajko a Popletajka

Skvelá divadelná show pre celú rodinu zažije premiéru vo viacerých slovenských mestách v roku 2018. Čaká vás fascinujúce divadlo plné nových divadelných efektov a atrakcií (hovoriaci papagáj, vtipná postava/kostra starého pirátskeho kapitána s blikajúcimi očami, lietajúce ryby, živí piráti, tanečníci a iné postavy).

Tárajko a Popletajka sa tentokrát rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov, spoznajú detičky nových kamarátov, ktorí ich budú sprevádzať na ceste za pokladom.

15. apríl / Dom kultúry Dúbravka / vstupné 7 eur

Muzikál Bambuľka

Slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá dostane muzikálovú podobu! Na seriáli, ktorý sa nakrúcal v roku 1982, vyrástlo už niekoľko generácií detí. Réžie sa ujal Ján Ďurovčík, ktorý si hlavnú detskú hviezdu vyberá náročným konkurzom! Hlavnú rolu v pripravovanom predstavení dostane dievčatko, ktoré musí splniť niekoľko náročných požiadaviek a stať sa tak nástupkyňou známej televíznej Bambuľky v podaní herečky Moniky Haasovej.

18., 19., 20. máj / Istropolis – veľká sála / vstupné 19,90; 24,90 a 29,90 eur

Muzikál SHREK

Uplynulo približne desať rokov od premiéry Muzikálu Shrek na Broadwayi a konečne sa po Londýne, Madride alebo Buenos Aires dostáva tento muzikál aj k nám! Jedna z najobľúbenejších animovaných postáv na svete po troch celovečerných filmoch konečne dostáva i svoju javiskovú podobu. Dej muzikálu sa z veľkej časti drží predlohy prvého filmu. Okrem Fiony a Shreka sa v ňom môžete tešiť na ďalšie obľúbené a notoricky známe postavy ako sú Oslík alebo Lord Farquaad. Práve posledné spomenuté postavy pomáhajú dať priebehu komediálny nádych, ktorý sa nesie celým predstavením.

30. september / AEGON aréna / vstupné 19, 22 a 25 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM