Rôzne Tlačové správy

VEĽKÝ PREHĽAD masáží: Odborníčka Iveta z Bratislavy poradí, kedy a akú môžete využiť

Skoro každý z nás už niekedy cítil stuhnutú šiju, bolesť svalov a chrbtice. Vzhľadom k zvýšenému nárastu sedavého zamestnania a stresového faktora v poslednom období sa niet čomu čudovať. Viete však, ktorá masážna technika je kedy vhodná?

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÝ PREHĽAD masáží: Odborníčka Iveta z Bratislavy poradí, kedy a akú môžete využiť
5
Galéria
Zdroj: www.health-spa.sk

Fyzioterapeutka a masérka Ivetka s vyše desaťročnou praxou a vlastnou prevádzkou denného wellness v Bratislave nám prezradila podstatu základných druhov masáži i to, akú by ste mali zvoliť pri konkrétnych druhoch ťažkostí.

Antistresová masáž hlavy alebo celotelová aromaterapeutic­ká masáž

Poslúžia účelu pri bežnej prepracovanosti a každodennom strese. Vynikajúco si pri nich oddýchnete, dobijete stratenú energiu a budete sa cítiť ako znovuzrodení.

Športová masáž

Odporúča sa hlavne aktívnym športovcom, pretože z praktického hľadiska je silnejšia a rytmickejšia oproti masáži klasickej. Záleží aj v akej tréningovej fáze sa športovec na masáž dostaví.

Klasická masáž

Ak ste ešte na masáži nikdy neboli a cítite sa vyčerpaní, začnite touto. Ideálna je pri nadmernom strese, pri migrénach, bolestiach chrbta, zníženej imunite a spomalenom metabolizme.

Medová masáž

Táto masáž odstraňuje toxíny z tela pôsobením medu, ktorý špeciálnou technikou, hustne a mení farbu. Taktiež pomáha aktivovať vnútorné orgány. Med pôsobí ako prírodný peeling, pokožka je po ošetrení vláčna a vyživená.

Lymfodrenáž

Masáž, pri ktorej sa uvoľňujú lymfatické uzliny. Následne sa špeciálnymi hmatmi podporuje odtok lymfy. Ide o techniku, ktorá pomáha naštartovať imunitný systém, eliminuje opuchy (spôsobené stagnáciou lymfy), celulitídu a zavodnenie. Lymfodrenáž trvá minimálne 60 minút a pre dosiahnutie efektu je nutných približne 6 procedúr. Podstúpiť by ste ju nemali ak sa liečite na nádorové ochorenia a zápaly žíl, alebo máte zvýšenú činnosť štítnej žľazy.

Zdroj: www.health-spa.sk

Masáž horúcimi lávovými kameňmi

Úplne ako stvorená do súčasného zimného obdobia. Odporúča sa ľudom, ktorí trpia pocitom studených nôh, stuhnutým svalstvom, nespavosťou, depresiami a všetkým, ktorí potrebujú naštartovať metabolizmus a lymfatický systém. Táto masáž dokáže navodiť stav hĺbkovej relaxácie a je preto ideálna po náročnom pracovnom dni, alebo po veľkom stresovom vypätí organizmu. Avšak POZOR! Okrem bežných kontraindikácii nie je táto masáž vhodná u ľudí s vysokým krvným tlakom a cukrovkou.

Milá, sympatická a s povolaním, ktoré po namáhavom dni ocení nie jeden Bratislavčan. Prečítajte si o nej aj vy.

Reflexná masáž chrbta

Táto technika sa vykonáva bez oleja a terapeut vyhľadáva miesta so zvýšenou citlivosťou, tiež reflexné zmeny v tkanive, ktoré vznikli ako sekundárny prejav iného ochorenia. Po masáži môžete mať pocit búšenia srdca a nevoľnosť.
Pri bolesti a pocite stuhnutého chrbta ďalšou z efektných fyzioterapeutických ošetrení sú mäkké techniky, alebo myofasciálna masáž. Terapeut nepoužíva olej, manipuláciou mäkkých tkanív uvoľňuje a odstraňuje napätie vo svaloch. Terapia je zvyčajne mierne bolestivá a výborne sa ňou liečia svalové spazmy.

Triger point masáž

Ako už vychádza z názvu, v tomto prípade sa tlakom pôsobí priamo na dané triger pointy, t.j. spúšťové body, ktoré môžeme charakterizovať ako malé ohraničené bolestivé body v svalovom tkanive, obale svalu, ale aj na perioste. Tieto aktívne body sú bolestivé aj v pokojnom režime, latentné sú citlivé na kompresiu. Nakoľko spôsobujú prenesenú bolesť, dysfunkciu a obmedzený pohyb, je triger point masáž ideálna. V liečbe sa odporúča využiť kombináciu viacerých fyzioterapeutických techník.

Masáže pre budúce mamičky

Nie, ani na „tehulky“ sa nezabúda. Pre ne je určená špeciálna masáž, kedy sa dáva dôkladný pozor na plod, a správnou polohou mamičky pri masáži. Vo vyššom štádiu tehotenstva sa masíruje iba v sede a v ľahu na chrbte. Prírodným drenážnym olejom tak vie terapeut eliminovať pocit ťažkých a zavodnených dolných končatín, ale taktiež odstrániť stres a napätie v krčnej oblasti chrbtice.

Nech si už vyberiete akúkoľvek masáž, je vhodné poradiť sa o tom s lekárom alebo fyzioterapeutom. Nakoľko je dnes bolesť pohybového aparátu a prepracovanosť veľmi častým javom, váš organizmus sa vám odvďačí, ak sa on budete starať. Nielen masážou, ale aj zdravým životným štýlom.

(PR článok)

Uľaví od bolesti a odbúra stres: Vďaka masérke Ivete úplne vypnete
5
Galéria
Zdroj: www.health-spa.sk
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM