Kultúra

Veľký prehľad akcií k MDD v Bratislave. Najmenší to môžu roztočiť v celom meste!

Blíži sa sviatok všetkých detí a s ním aj množstvo skvelých akcií v hlavnom meste a jeho okolí. Mnohé z nich odštartujú už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad akcií k MDD v Bratislave. Najmenší to môžu roztočiť v celom meste!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Deň detí v SĽUK-u

Program pre deti bude v Rusovciach inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou. Deti aj dospelí si počas sobotňajšieho poobedia v SĽUK-u budú môcť vytvoriť dekoratívne alebo úžitkové predmety v Škole remesiel UĽUV. So Školou vajnorských tradícií budú mať možnosť vyskúšať techniky maľovania kraslíc. Kino SĽUK pripravilo filmový kútik vo foyeri, kde sa budú premietať klasické animované rozprávky.

Nebude chýbať ani pikniková zóna na oddych a relax, zapletanie vrkočov či maľovanie hennou. V Školičke tanca sa deti naučia ľudové tance a v speváckej súťaži zaspievajú svoje obľúbené pesničky. Akciu spestrí aj vystúpenie Detského folklórneho súboru Prvosienka, predstavenie bábkového divadla Teatro Pimprle z Českej republiky, britské bábkové divadlo Mr. Punch, s ktorým sa predstaví Clive Chandler z Anglicka, či tanečná veselohra pre deti z dielne SĽUK-u Gašparko.

sobota 27. mája / sídlo SĽUK-u, Rusovce / od 13:00 hod. / vstup voľný

Deň detí v psom parku Petržalka

Oplotený výbeh psov s cvičiskom na Wolkrovej prichystal pre najmenších skvelé prekvapenia. Príde aj Macko Kubík, čaká na nich agility parkúr, preteky cez prekážky, skoky vo vreci, výskok psov na strom, hľadanie sladkostí s canisterapeutmi a hlavne kopec dobrej nálady.

sobota 27. mája / oplotený výbeh Wolkrova / od 14:00 do 16:00 hod. / vstup voľný

Lunapark Petržalka

Nákupné centrum Aupark a mestská časť Bratislava-Petržalka otvárajú spoločne obľúbený Lunapark v rámci podujatí Dni Petržalky 2017. Zábavný Lunapark sa opäť postará o hravé leto a okrem tradičných kolotočov ponúkne i množstvo sprievodných aktivít pre mamy a ich ratolesti. Celodenným atraktívnym programom bude sprevádzať moderátor Michal Legíň. Okrem zábavného programu sú pre deti pripravené tvorivé dielne, preteky na kolobežkách aj maľovanie na tvár.

sobota 27. mája / Aupark / od 11:00 hod. / vstup voľný

Deň detí v centre mesta

Pre deti je pripravená prehliadka pravého smetiarskeho auta a historického autobusu Škoda 706 RTO, ktorý jazdil v Bratislave v rokoch 1959 – 1972. Malí návštevníci si budú môcť zajazdiť na detských elektrických autíčkach rôznych značiek. Skupina Rytmika so skvelou bubnovou šou nielen na odpade dokáže, že prázdne kontajnery a ďalší odpad sa dajú využiť aj netradične. Malí aj veľkí návštevníci si budú môcť pozrieť cirkusové a akrobatické vystúpenia, zúčastniť sa cirkusových workshopov a vyskúšať si hulahoopy, loptičky, žonglovacie šatky, stuhy a iné zaujímavé veci.

sobota 27. mája / Primaciálne námestie / od 11:00 hod. / vstup voľný

Vajnorský Deň detí

Všetky deti z Vajnôr a okolia, hor sa osláviť svoj veľký deň! Zažijete mnoho zábavy pri športovom súťažení. Pripravené sú hry, nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne a, samozrejme, aj sladkosti, ktoré určite potešia.

sobota 27. mája / Detské ihrisko Koniarikova, Bratislava – Vajnory / od 15:00 hod. / vstup voľný

MDD na Biofarme Stupava

Deti sa môžu tešiť najmä na rodinné tradičné bábkarstvo Marioneta, ktoré pripravilo bábkové divadlo o Gašparkovi. Pravda a dobro určite zvíťazí! Okrem divadielka môžu drobci obdivovať a pohladiť mnohé domáce zvieratká.

nedeľa 28. mája / Biofarma Stupava / 15:30 hod. / vstup voľný

Deň detí na Kuchajde

Na Kuchajde vás čaká veľký hudobno-zábavný program PACI PAC, súťaže pre najmenších a atraktívne ceny v tombole. Deti sa budú môcť vyšantiť na detských atrakciách a zabaviť v tvorivých dielňach. Pripravené budú aj vyhliadkové plavby na kanoe a kajaku so skúsenými inštruktormi a tešiť sa môžete aj na množstvo ďalších prekvapení.

nedeľa 28. mája / areál okolo jazera Kuchajda / od 15:00 hod. / vstup voľný

Detský deň s futbalovými hviezdami

Spoločnosť AAA AUTO pripravila pre deti milé prekvapenie v podobe Detského dňa. Deti si budú môcť užiť veľa zábavy s množstvom atrakcií. Bonusom bude futbalová školička s Františkom Kubíkom a Urošom Damnjanovičom z ŠK Slovan Bratislava, Ľubomírom Šatkom a Jakubom Kosorínom z FC DAC 1904 Dunajská Streda. Deti od športovcov dostanú aj autogram.

nedeľa 28. mája / pobočka AAA AUTO na Panónskej ceste / od 13:00 do 17:00 hod.

Štyri dni osláv MDD v Borylande

Nákupno-zábavné centrum Bory Mall sa na štyri dni zmení na Boryland – centrum osláv MDD. Na deti tu čakajú kolotoče, autodrom, detská manéž, skákacie hrady a bohatý sprievodný program, ktorý v nedeľu 4. 6. o 16:00 hod. vyvrcholí koncertom Mira Jaroša.

štvrtok 1. júna až nedeľa 4. júna / nákupno-zábavné centrum Bory Mall / od 10:00 do 21:00 hod. / vstup voľný

Kids day v obchodnom centre

Detskí návštevníci uvidia fantastického kúzelníka, maľovanie na tvár aj zdobenie vlastných chutných cupcakov so známou blogerkou. V obchodnom centre (OC) si detskí návštevníci budú môcť užiť najrôznejšie športové aktivity, vyskúšať čarovný piesok z kráľovstva hračiek či otestovať najnovšie spoločenské hry.

Na rozprávkové príšerky, postavičky ale i zvieratká sa zas deti budú môcť premeniť vďaka obľúbenému maľovaniu na tvár. Malé parádnice a fešáci počas dňa budú môcť vyskúšať šťastie v modelingovom castingu agentúry Charlie Brown, zatiaľ čo šikovné ruky dostanú priestor v niekoľkých tvorivých workshopoch.

štvrtok 1. júna / OC Central / od 14:30 do 19:30 hod. / vstup voľný

Dúbravským deťom k MDD

Pre kultúrnym domom sa predstavia nové dúbravské postavičky – Dúbravček a Dúbravočka. Okrem nich sa bude spievať a súťažiť s Hugom z TV Rik, predvedú sa aj malé veľké tanečnice z La Portella či Tanečná škola s Nicolasom. Chýbať nebude ani kúzelník a pripravené budú aj malé prekvapenia pre najmenších.

štvrtok 1. júna / pred Domom kultúry Dúbravka / od 16:00 hod. do 19:00 hod. / vstup voľný

Staromestský deň detí

Na obľúbenom a tradičnom staromestskom podujatí sa môžete tešiť na animačné programy, ktoré sa budú konať pod taktovkou tanečného štúdia La Portanella. Barbora Rakovská, ktorá bude celú akciu moderovať, v rámci podujatia zrealizuje a predstaví svoj projekt Super deti. Na námestí sa v tom čase bude konať aj Dizajn Market. Pripravené sú aj aktivity pre deti na letnej terase hotela Carlton. Program obohatia svojimi aktivitami Nadácia pre deti Slovenska, Dobrý anjel, Červené nosy, Kapian, Osmijanko, n.o. a ďalší.

sobota 3. júna / Hviezdoslavovo námestie / od 14:00 hod. / vstup voľný

MDD s Kozou rohatou

Sviatok detí môžete osláviť aj s divadlom v MDPOH. Okrem obľúbenej rozprávky čaká drobcov aj detská tombola, fotenie s maketkami z rozprávok a pre každé dieťa bude pripravený aj drobný darček. Voľné spracovanie.

Koza rohatá je súčasná rozprávka na motívy ľudového príbehu od Pavla Dobšinského s prvkami situačnej a textovej komiky, pesničkami a tancom. Z kratučkej ľudovej rozprávky ostal len náčrt príbehu, niektoré zvieratká a, samozrejme, všeobecne známa riekanka.

sobota 3. júna / MDPOH, Laurinská 20 / o 11:00 hod. / vstupné 5 eur, vstupenky si môžete kúpiť TU

Deň detí na hrade Červený Kameň

Počas návštevy hradu sa môžete stretnúť s princeznou, ktorá vám porozpráva aké je to tráviť celé dni na hrade, tí odvážnejší sa môžu vydať na dobrodružnú cestu za truhlicou plnou zlata. Tešiť sa môžete aj na bábkové divadelné predstavenia v podaní tradičného rodinného bábkového divadla MARIONETA.

Počas návštevy hradu nezabudnite navštíviť aj SOKOLIARSKY DVOR ASTUR, v ktorom pripravia pre deti rôzne súťaže. V areáli bude aj detská aréna, vyskúšať si môžete streľbu z luku, hod oštepom alebo sekerkou. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár a tvorivé dielne, zabavíte sa plstením merino vlny, maľovaním na textil, či výrobou a zdobením čeleniek. Na nádvorí hradu vám svoje výrobky predstaví aj niekoľko remeselníkov a handmade výrobcov. Viac sa dozviete TU.

sobota 3. júna / hrad Červený Kameň / od 9:00 do 17:00 hod. / vstupné na prehliadky: dospelí 4 eurá, deti 2 eurá

Deň detí v Devínskej Novej Vsi

Oslava Dňa detí v Devínskej Novej Vsi rozhodne nebude nudná! Čaká na vás žonglér, skvelá penová šou, nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár a mnoho ďalších prekvapení. Ukážku svojej práce príde predviesť aj jazdecká polícia na vznešených tátošoch. Dočkáte sa aj psovodov s ich chlpatými zverencami.

sobota 3. júna / Istra Centrum, Devínska Nová Ves / od 14:00 hod. / vstup voľný

Deti
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM