Nina Táborská Rôzne

Zmeny na železnici pocíti aj Bratislava. Okrem bezplatného cestovania pribudnú aj nové spoje

Cestujete vlakmi? Ak sa vás aj netýka bezplatné cestovanie, nezúfajte. Aj pre vás máme dobré správy. Železničná spoločnosť Slovensko pristúpi už od 17. novembra k zavedeniu nových vlakov. Pozrite si zoznam nových spojov, ktoré sa týkajú aj hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na železnici pocíti aj Bratislava. Okrem bezplatného cestovania pribudnú aj nové spoje
Zdroj: TASR

Už od 17. novembra budú môcť študenti a dôchodcovia cestovať bezplatne. Aj preto železnice počítajú so zvýšením cestujúcich.

„Z dôvodu zavedenia nových zliav vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko a následného predpokladaného nárastu cestujúcich, zavádza Železničná spoločnosť Slovensko nové vlaky, ktoré budú premávať od 17.11.2014 do konca súčasného cestovného poriadku 2013/2014,“ túto informáciu poskytla portálom Dnes 24 vedúca tímu externej komunikácie Zuzana Červená zo spoločnosti ZSSK.

Hoci sa očakáva, že zavedenie nových zliav pre dôchodcov a študentov výrazne zvýši počet cestujúcich, regionálni autobusári bijú na poplach. Tvrdia, že zľavy odlákajú z regionálnych autobusov približne 15 miliónov cestujúcich.

Viete už, ako vybaviť preukaz? Registrácia na bezplatnú prepravu v pokladniciach ZSSK je možné od dnes, teda od 27. októbra 2014.

Pripomíname, že nový vlakový grafikon bude platný od 14. decembra. Pozrite si zoznam nových spojov:

• Vlak R 11851 – Bratislava hl. st. odchod 14:56 hod – Levice príchod 16:48 hod, vlak bude vedený vo štvrtok, v piatok bude vlak premávať z Bratislavy hl. st. až do Zvolena os. st. s príchodom o 18:02 hod

• Vlak R 11703 – Bratislava hl. st. odchod 12.47 hod – Trenčín príchod 14:15 hod, vlak bude vedený v pondelok až štvrtok, v piatok bude vlak premávať z Bratislavy hl. st. až do Žiliny s príchodom o 15:33 hod

• Vlak násled REX 741 – Bratislava hl. st. odchod 18:41 – Nové Mesto nad Váhom príchod 19:58 hod, vlak bude vedený v (omega znak) a 17.XI., 23.XI., 30.XI. a 7.XII., (súčasné obmedzenie ide v pracovné dni)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM