Michaela Katonová Správy

Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave. Opravovať sa bude 37 kilometrov

Koncom budúceho týždňa sa začne rekonštrukcia 37 kilometrov bratislavských komunikácií, ktoré chce hlavné mesto v spolupráci so štátom kompletne opraviť pred začiatkom predsedníctva SR v Rade Európskej únie (EÚ).

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave. Opravovať sa bude 37 kilometrov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukciu komunikácií mesto financuje z vládnej dotácie, ktorú získalo v súvislosti s prípravou hlavného mesta na predsedníctvo SR v Rade EÚ. V diskusnej relácii Tablet.tv o tom informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Nepôjde o plátanie dier a opravu výtlkov, komunikácie dostanú úplne nový koberec,“ pripomenul Nesrovnal.

Z celkového balíka 15 miliónov eur dostalo hlavné mesto 14 miliónov, mestská časť Bratislava-Staré Mesto jeden milión. Z dotácie pre magistrát je na opravu ciest určených osem miliónov. V pláne je oprava 29 úsekov v celkovej dĺžke 37 kilometrov jazdných pásov.

„Nie sú to len cesty v Starom Meste a oprava nesúvisí len s predsedníctvom,“ upozornil Nesrovnal. „Medzi komunikáciami sú aj radiály, prístupové cesty do centra Bratislavy, ktoré dennodenne používajú obyvatelia i návštevníci hlavného mesta,“ dodal.

Bratislavčanov poprosil v súvislosti s realizáciou prác o trpezlivosť. Uistil, že magistrát pri plánovaní i pri realizácii rekonštrukcií spolupracuje s Krajským dopravným inšpektorátom (KDI) i Bratislavským samosprávnym krajom (BSK), aby dosah dopravných obmedzení bol čo najznesiteľnejší.

Na rekonštrukcie ciest dá mesto v tomto roku celkovo 11,5 milióna eur, okrem osemmiliónovej štátnej dotácie aj 3,5 milióna eur z rozpočtu mesta. Súčasťou rekonštrukcie bude aj oprava komunikácie na Moste SNP. Uskutoční sa v auguste, keď je podľa štatistík premávka na tejto dopravnej tepne najmenšia.

Prečítajte si tiež: Predpokladom na rozšírenie cesty na Harmincovej je úspešný výkup pozemkov

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM