Jakub Forgács Rôzne

Veľká akcia policajtov zacieli na vodičov: Pozrite, čo nás čaká na cestách až do nedele!

Ak sa chystáte tento týždeň sadnúť za volant, zbystrite pozornosť! Policajti prichystali veľkú akciu na našich cestách. Tá potrvá od pondelka až do nedele. Vieme, na čo sa v teréne prioritne zamerajú.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia policajtov zacieli na vodičov: Pozrite, čo nás čaká na cestách až do nedele!
Zdroj: TASR

Motoristi, tento týždeň rátajte s kontrolami mužov zákona na našich cestách. Tie potrvajú až do nedele. Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov, organizuje totiž spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu.

„Od dnes až do nedele sa policajti zamerajú v prvom rade na kontrolu dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti jazdy vozidiel. Európskej dopravno-bezpečnostnej akcie sa zúčastňujú policajti na celom území Slovenska,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

„Prekročenie predpísanej rýchlosti jazdy vozidlom je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd hneď po porušení povinností vodičov. Za prvé tri mesiace tohto roka prišlo o život 18 osôb práve v dôsledku rýchlej jazdy. Dopravní policajti sa však počas kontrol zamerajú aj na iné porušenia pravidiel cestnej premávky. Cieľom dopravno-bezpečnostnej akcie je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ pokračovala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM