Nina Táborská Samospráva

Vedenie Dúbravky chce založiť investorský fond. Cesty v mestskej časti potrebujú súrne opraviť

Samospráva bratislavskej Dúbravky chce riešiť nedostatok financií na opravu ciest zriadením fondu, do ktorého budú prispievať investori. Po zimnej sezóne cesty a chodníky potrebujú nutné opravy.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie Dúbravky chce založiť investorský fond. Cesty v mestskej časti potrebujú súrne opraviť
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V rozpočte na tento rok vyčlenila Dúbravka na komunikácie 260-tisíc eur, z toho 10-tisíc eur na dopravné značenie. Mestská časť má zoznam plánovaných opráv, stále však pribúdajú ďalšie úseky s dierami, rozbitými obrubníkmi a podmytými vozovkami.

Na tejto zime Dúbravka neušetrí. Januárová zimná údržba stála podľa tamojšieho starostu Martina Zaťoviča takmer 92-tisíc eur, februárová skoro 35-tisíc eur.

Na opravu komunikácií ostane teda vyčlenených 100-tisíc eur. Isté je, že na všetky plánované opravy to stačiť nebude.

„S ďalšími peniazmi okolo 100-tisíc eur na opravu komunikácií sa počíta v rezervnom fonde,“ uviedol starosta Zaťovič.

Prečítajte si tiež: Mesto bude v provizóriu do marca. Až vtedy Ivo Nesrovnal predloží nový rozpočet

Pri opravách ciest musí mestská časť vyberať podľa akútnosti stavu ciest a chodníkov i hľadať partnerstvo s novým investormi, ktorí v Dúbravke plánujú svoje stavebné zámery. Preto samospráva zriadi fond, do ktorého budú investori prispievať.

Plánuje tiež nadviazať spoluprácu s Bratislavským samosprávnym krajom. Teraz pripravuje výberové konanie na dodávateľa pre obnovu komunikácií.

Rozpočet zaťažujú krádeže

Rozpočet zaťažujú aj krádeže kanalizačných a šachtových poklopov, ktoré musí mestská časť ako správca ciest 3. a 4. triedy po zmiznutí zabezpečiť, aby sa predišlo úrazom. Dúbravka ich už nahrádza betónovými poklopmi.

Na deravé cesty v správe magistrátu vytvorilo mesto vo februári špeciálnu mailovú adresu. Dúbravka sa týmto upozorňovaním inšpirovala, obyvatelia tak môžu výtlky a problémy na cestách nahlasovať na adrese zrunek@dubravka.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM