Samospráva

Vedenie Dúbravky bude informovať rodičov o materských školách

Užitočné rady o možnostiach zaradenia detí do materskej školy môžu získať rodičia v bratislavskej Dúbravke na besede s vedením tejto mestskej časti. Spolu s Rodinným centrom Macko na Sekurisovej ulici pripravuje besedu na pondelok 29. februára o 10. hodine.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie Dúbravky bude informovať rodičov o materských školách
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatím chcú vyjasniť, aká je situácia s materskými školami v mestskej časti a pomôcť rodičom pripraviť sa na vstup dieťaťa do nich. Ľubica Szilasiová zo Školského úradu bude prítomných informovať, kedy a ako prihlásiť dieťa do materskej školy, čo má dieťa vedieť, aby sa tam dostalo a iné podmienky.

„Akciu sme sa rozhodli zorganizovať preto, lebo mnohí rodičia majú otázky a pre problémy s kapacitou aj sťažnosti v súvislosti s prijatím dieťaťa do materskej školy,“ zdôvodňuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Dúbravka má desať materských škôl a v 40 triedach je spolu 941 detí, kapacity však nestačia. Vlani skončilo takmer dvesto detí bez umiestnenia. Nedostatok miest je dlhoročný a neriešený problém. Nové vedenie Dúbravky sa to rozhodlo zmeniť a pripravuje novú štvortriednu materskú školu na Fedákovej ulici. Mala by fungovať na jeseň budúceho roku.

Prečítajte si tiež: V Dúbravke otvorili bezplatnú poradňu aj tréningové ihrisko

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM