ts Rôzne

Večerný boj o parkovacie miesta je každodennou realitou Petržalčanov

Bratislava v poslednom čase zaznamenala megalomanský boom, parkovacie miesta k novým aj existujúcim bytovým domov však nikto nerieši. Petržalčania spísali petíciu.

Ilustračný obrázok k článku Večerný boj o parkovacie miesta je každodennou realitou Petržalčanov
Zdroj: Rozumné parkovanie

Problematika parkovania v hlavnom meste je stále aktuálnou témou, na ktorú doplácajú nielen vodiči, ale aj cyklisti či chodci. Nedostatok parkovacích miest je dlhodobým problémom Bratislavy a v priebehu rokov bude narastať.

V bratislavskej Petržalke chýba 17-tisíc parkovacích miest. Obyvatelia mestskej časti nemajú kde parkovať. Kvôli nedostatku parkovacích boxov sú denne nútení parkovať na obrubníkoch či trávnikoch.

Petícia za parkovacie miesta

Peržalčania spísali petíciu, v ktorej vyzývajú poslancov miestneho zastupiteľstva a starostu V. Bajana, aby okamžite riešili problém s parkovaním v mestskej časti.

„Parkovanie je katastrofálne a z mesiaca na mesiac sa zhoršuje, čím nám, obyvateľom Petržalky, vytvára nedôstojné podmienky na normálny život v našej mestskej časti. Špeciálne vyzývame poslancov, ktorí sa zaoberajú systémom parkovania (Vladimír Dolinai, Peter Cmorej, Elena Pätoprstá, Milan Vetrák), aby splnili sľuby, ktoré dali počas riešenia kauzy parkovacieho systému v Petržalke a navrhli funkčný systém parkovania,“ píšu autori petície.

„Upozorňujeme všetkých kompetentných, že súčasťou života Petržalky sa stal každodenný večerný boj o parkovacie miesta, častokrát spojený s konfliktnými situáciami a najmä bez akéhokoľvek svetla na konci tunela. Žiadame Vás, aby ste konali!“

Starosta Petržalky Vladimír Bajan s nevyhnutnosťou zavedenia parkovacej politiky súhlasí. „Petržalka nevyhnutne potrebuje zaviesť parkovaciu politiku, popis danej petície to dokazuje. Ja spolu s vedením a odbornými pracovníkmi sme návrh parkovacej politiky pripravili a predložili na diskusiu, niektorí poslanci – najmä tí menovaní v petícii – ju však zmietli zo stola, takže vyjadriť by sa mali práve oni,“ povedal pre Bratislava24.sk starosta.

Čítajte aj: Parkovanie v Petržalke sa dostalo do slepej uličky

Parkovanie v Petržalke
14
Galéria
Zdroj: Rozumné parkovanie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM