Maros Palesch Iné športy

VEČER BOJOVÝCH UMENÍ 2011

Bojové umenie aikido môže mať pre každého človeka iný význam. Pre niekoho je dokonalým prostriedkom na dosiahnutie fyzickej zdatnosti, zatiaľ čo iní ho považujú za ideálnu sebaobranu. Môže však znamenať oveľa viac. Môže vám ukázať cestu k poznaniu a

„Aikido nie je len športová disciplína. Je to životná filozofia. Šport stavia proti sebe silného a slabého, víťazstvo a porážku. My si kladieme iné ciele. V bojovom umení si dávate latky sám pre seba. Dnes som tu, zajtra chcem byť lepší."

Sensei Štefan Kurilla

Štefan Kurilla je absolventom Ekonomickej Univerzity, Fakulty podnikového managmentu a kvalifikovaným trénerom I. triedy v aikido, džudo a certifikovaný inštruktor Systemy Spetsnaz (systém vyvinutý pre potreby špeciálnych jednotiek ministerstva obrany a vnútra Ruskej federácie).

Je profesionálnym inštruktorom bojových umení a majiteľom a manažérom fitness centra. Vyučuje v 5 samostatných Aikido štúdiách a má viac ako 300 študentov.

Bojovým umeniam sa venuje od roku 1978 a je držiteľom 22 majstrovských stupňov v Aikido, Aikido zbraniach, Systema Spetsnaz a Džudo. Študoval pod vedením japonských majstrov priamo v Japonsku. Viedol tréningy v Rusku, Japonsku, USA, Kórei, Číne, Anglicku, Taliansku, Francúzsku, Maďarsku a Českej republike.

Je organizátorom a účastníkom VEČERA BOJOVÝCH UMENÍ – každoročnej najväčšej show bojových umení v SR a susedných štátoch od roku 1997.

Bol ocenený ďakovným diplomom Ministra obrany SR, diplomom a vyznamenaním Ministerstva vnútra Ruskej federácie, ďakovným diplomom veteránov Spetsnaz z Ruska, ďakovným diplomom bezpečnostného špecialistu amerických jednotiek v Kórei a plaketami prezidenta Kórejskej federácie Aikikai a Pennsylvánskej Univerzity za rozvoj aikido.

V roku 2005 obsadil 1. miesto v taktickej streľbe amatérov v organizácii International Bodyguard & Security Services Association v konkurencii pracovníkov zo security sektora z 11 krajín, kde úspešne zložil skúšky na asistenta inštruktora sebaobrany a Combat streľby.

V roku 2006 organizoval 1. celosvetové ukážky aikido spojené s medzinárodným seminárom, ktorého sa zúčastnili odborníci z 23 krajín z troch kontinentov.

V roku 2007 bol certifikovaný diplomom a plaketou ako najlepší bojovník ''BEST FIGHTER'' v organizácii International Bodyguard & Security Services Association v konkurencii bodyguardov a pracovníkov security sektora z 10 krajín a úspešne zložil skúšku na inštruktora sebaobrany IBSSA.

V roku 2009 bol ocenený ďakovným diplomom štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR za rozvoj bojových umení na Slovensku.

V roku 2009 bol ocenený ďakovným diplomom Ministerstva školstva SR za dlhoročnú prácu s mládežou v oblasti športu a rozvoja tradičných bojových umení na Slovensku.

Počas Večera bojových umení 2011 uvidíte ukážky 12 bojových umení v podaní:

Valerij Majstrovoj, Stenka na stenku Tomi Kid Kovács, majster sveta v boxe Rudolf Ďurica, dvojnásobný majster sveta v Muay Thai Sensei Štefan Kurilla, Tradičné aikido Shifu Wang Yingshen, Kungfu a Taiji

1. Judo Club Pezinok a mnohí ďalší

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji do 14. októbra v cene 10 EUR. V deň podujatia je cena vstupenky v HANT Aréne na Pasienkoch 12 EUR.

**Predpredaj vstupeniek je: FITNESS CENTRUM VRANOVSKÁ 4, objekt SOU strojárske 851 02 BRATISLAVA 5

Otváracie hodiny: Pondelok až piatok od 8.00 h do 22.00 h Sobota zatvorené, nedeľa od 10.00 h do 22.00 h**

Maroš Palesch

Zdroj + foto: Klub „Tradičné aikido Kurilla dojo“, Štefan Kurilla

VECER_BOJOVYCH_UMENI_2011
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM