Rôzne

Vďaka špeciálnym vozíkom budú nákupy so starými rodičmi oveľa príjemnejšie

Nákupy v obchodnom dome? Nekonečné uličky, desiatky obchodov, stovky metrov chôdze, tisícky ľudí. Pre našich starých rodičov nočná mora!

Ilustračný obrázok k článku Vďaka špeciálnym vozíkom budú nákupy so starými rodičmi oveľa príjemnejšie
2
Galéria

Niektorí z vás možno neviete, ale aj nákupné centrá a obchodné domy v Bratislave ponúkajú možnosť zapožičať si vozík určený ľuďom so zníženou schopnosťou mobility. Pohyb starých rodičov po obrovských nákupných centrách tak môže byť omnoho komfortnejší.

Ľudia o tejto službe nevedia, aj keď ju niektoré centrá ponúkajú. Na webových stránkach niektorých obchodných domov je totiž veľmi málo zviditeľnená, pretože ide o špecifickú službu a dopyt od návštevníkov je nízky.

Ako to funguje?

Za zapožičanie vozíka neplatíte, stačí sa preukázať občianskym preukazom a za jeden podpis je vám vozík k dispozícii počas celého nákupu. Vozík si môže zapožičať ktokoľvek, kto ho potrebuje, či už ide o invalidov, seniorov, tehotné ženy alebo zákazníkov, ktorí majú napríklad zlomenú nohu.

Kde hľadať

Ak sa chystáte na vianočné nákupy so starými rodičmi, nákupné centrá v Bratislave sú tou správnou voľbou. Prečo? Vďaka špeciálnym vozíkom určeným pre ľudí so zníženou schopnosťou mobility sa s nákupmi nemusíte ponáhľať a konečne si ich užijú aj najstarší členovia vašej rodiny.

V Eurovea máte k dispozícii dva invalidné vozíky, ktoré slúžia prioritne na prevoz návštevníkov v krízových situáciách, akými sú zranenie, nevoľnosť alebo poškodenie vlastného vozíka. “Samozrejme, ak si ho návštevník vyžiada k zapožičaniu, je k dispozícii,” ubezpečila Oľga Hammer, PR & Marketing manager Eurovea.

Žiadne bariéry

V obchodnom dome IKEA Bratislava je pre hendikepovaných návštevníkov zabezpečený bezbariérový pohyb. “Pre zákazníkov máme k dispozícii na zapožičanie dva invalidné vozíky, ktoré sú umiestnené vo vstupnej hale,” informovala Bratislava24.sk Zuzana Janove, PR Manager IKEA Bratislava s. r. o.

Aj Avion Shopping Park je prispôsobený pre návštevníkov so sníženou mobilitou, nielen vybudovaním bezbarierových spoločných priestorov, ale taktiež toaletiet, parkovacích miest, či info stánku, v ktorom si môžete vozíky zapožičať.

V Poluse o vozíky pre klientov so zníženou mobilitou môžete požiadať zamestnancov infopultu. „Vozík nie je určený špeciálne iba seniorom. Ochotne ho zapožičiavame aj tehotným mamičkám, prípadne každému, kto má počas návštevy záujem,“ informovala marketingová manažérka Martina Kolláriková.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM