Správy Samospráva

Vandali v Lamači poškodzujú a kradnú makety policajtov

V bratislavskom Lamači vandali poškodili a ukradli dve napodobneniny mužov zákona, ktoré samospráva osadila ešte na konci minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Vandali v Lamači poškodzujú a kradnú makety policajtov
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Lamači majú vandali zaostrené na makety policajtov, ktoré pomáhajú dodržiavať povolenú rýchlosť. Dve napodobneniny mužov zákona, ktoré samospráva osadila ešte na konci minulého roka, poškodili a ukradli.

Makety mestská časť osadila na uliciach Pod Zečákom a Podháj v blízkosti základnej školy. "V prípade oboch úsekov ide o miesta, kde vodiči nedodržujú stanovenú povolenú rýchlosť a hrozí kolízia s chodcami. Makety mali preto vytvárať psychologický efekt a nútiť vodičov ísť pomalšie,“ vysvetlil Marek Poláš z lamačského miestneho úradu.

Ukradli už dvakrát

Obeťou vandalov sa najskôr stala maketa na ulici Pod Zečákom v tzv. starom Lamači, tú ukradli už dvakrát. „Prvýkrát ukradli iba maketu, keď sme ju nahradili novou, nastriekali na ňu sexuálny symbol. Na konci februára však aj túto maketu ukradli, tentoraz aj s konštrukciou,“ informoval Poláš.

Podobne skončila aj maketa na ulici Podháj. „Včera ráno sme zistili, že niekto maketu vyvrátil, budeme ju musieť opraviť a nanovo zabetónovať,“ referoval. Náklady na jednu maketu i s osadením predstavujú približne 464 eur. Mestská časť upovedomila i políciu.

Vandali poškodzujú makety policajtov v Lamači
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM