Rôzne

Vajnory vyhlásili architektonickú súťaž pre lokalitu Alviano

Mestská časť Vajnory vyhlásila architektonickú súťaž na športovú halu. Pri hodnotení návrhov sa bude prihliadať aj na kvalitu urbanisticko-architektonického usporiadania.

Ilustračný obrázok k článku Vajnory vyhlásili architektonickú súťaž pre lokalitu Alviano
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Bratislavská mestská časť Vajnory vyhlásila urbanisticko-architektonickú súťaž na športovú halu v lokalite Alviano. Svoje návrhy môžu súťažiaci posielať do začiatku septembra.

Podľa starostu Vajnôr Jána Mrvu ide o prieskum trhu, či je vôbec možné na tomto mieste postaviť halu a zistiť, koľko by stála jej výstavba. „Ide o súťaž návrhov, zatiaľ nejde o reálne vybudovanie haly,“ spresnil Mrva.

Mestská časť sa pre lokalitu Alviano rozhodla preto, že je vyhľadávaným športovým areálom. „Bolo by dobré, aby tu mali hádzanári, futbalisti či volejbalisti takýto športový stánok,“ skonštatoval Mrva. V športovej hale vo Vajnoroch by sa mal dať hrať basketbal, hádzaná, volejbal, futbal či bedminton.

V priebehu septembra by mala o zaslaných návrhoch rokovať súťažná odborná porota a určiť víťazov. Až potom budú miestni poslanci diskutovať, či je výstavba športovej haly vo Vajnoroch vôbec možná a vhodná.

„Toto všetko nám vygeneruje súťaž návrhov. Ak by sme zistili, že je to reálne a niektorý z návrhov by sa nám páčil, spustilo by sa vypracovanie projektovej dokumentácie,“ podotkol Mrva.

Pri hodnotení návrhov sa bude prihliadať napríklad na kvalitu urbanisticko-architektonického usporiadania, riešenia prevádzky športovej haly, realizovateľnosť a ekonomickú efektívnosť navrhovaného riešenia či na uplatnenie ekologického prístupu a energetickú úspornosť.

Čítajte aj: Starosta Vajnôr Ján Mrva odstúpi z čela bratislavského regionálneho združenia

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM