Maros Palesch Rôzne

Vajnorskí poľovníci hodnotili rok

Vajnorskí poľovníci si na tento víkend pripravili výročnú členskú schôdzu. Bilancovali svoju vlaňajšiu prácu a navrhli aj plán činnosti na tento rok.

Nebol to jednoduchý rok a čo sa týka klimatických podmienok pre drobnú zver, bol azda jedným z najhorších za posledné dlhé desaťročia. Napriek tomu sa podarilo stanovené úlohy väčšinou splniť. Prejavilo sa to najmä v brigádnickej činnosti, ochranárskych aktivitách, požiarnických hliadkach, osvetovej a spoločenskej činnosti. Nutné však bolo korigovať plán odstrelu zveri na minimum. Určité rezervy im však ostali v love škodnej, najmä líšok, ktoré sa v revíri premnožili, a tým výrazným spôsobom decimujú kmeňové stavy drobnej zveri.

Pre Vajnorčanov sú miestni poľovníci dobre viditeľní v spolupráci s miestnym poľnohospodárskym družstvom, združením urbárnikov, klubom seniorov, školskou mládežou a v neposlednom rade aj s miestnou samosprávou. Sú neprehliadnuteľní na každoročných obecných poľovníckych dňoch, dožinkách či hodoch.

Dosiaľ 16 členov hospodári na 1234 hektároch poľného a podhorského revíru v prímestskej bratislavskej časti. Na výročnej členskej schôdzi im pribudol nový člen. Stal sa ním mladý veľmi obetavý poľovník – ochranár Lukáš Kubík.
„Udržať kmeňové stavy zveri vo vysoko industrializovanej oblasti si vyžaduje veľké úsilie a najmä veľa ochranárskej starostlivosti. Preto medzi nami vždy radi privítame mladých iniciatívnych ľudí, ktorí v prvom rade myslia najmä na ochranu prírody a zveri, ktorá v nej žije,“ povedal predseda združenia Ján Panák.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM