Samospráva

Vajnorčania rozhodli o rozpočte

Mestská časť bude pracovať na zreálnení predpokladaných cien dvoch víťazných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Vajnorčania rozhodli o rozpočte
Zdroj: TASR

V bratislavskej mestskej časti Vajnory v tunajšom dome kultúry kúpia závesy pre potreby miestnych spolkov a organizovania rôznych koncertov. Taktiež pribudne interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu. Rozhodli o tom Vajnorčania, ktorí mohli do utorka 7. júna hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte, ktorého výška je tento rok 7200 eur.

Z celkového počtu 372 hlasov podľa vedúceho oddelenia vnútornej správy na Miestnom úrade vo Vajnoroch Tomáša Kulku získal projekt zakúpenia závesov v dome kultúry 122 hlasov. Odhadované náklady na jeho realizáciu sú na úrovni 2 456 eur. Zakúpenie interiérového vybavenia pre miestnu knižnicu, ktoré by podľa odhadu malo vyjsť na 3000 eur, získalo 90 hlasov.

Mestská časť teraz bude pracovať na zreálnení predpokladaných cien týchto dvoch víťazných projektov. Potom bude vedieť, koľko peňazí v participatívnom rozpočte ešte ostáva a ktoré ďalšie podnety môže podporiť až do vyčerpania celkovej sumy 7 200 eur. „Niektoré by sme vedeli tento rok splniť napríklad aj čiastočne,“ podotkol Kulka.

Vajnorčania hlasovali aj za vybudovanie komplexného kontajnerového stojiska za predpokladanú cenu 450 eur, za revitalizáciu zeleného pásu na Pračanskej ulici za odhadovanú sumu tisíc eur, za vybudovanie výbehu pre psov vedľa detského ihriska Koniarkova za odhadovanú cenu 1150 eur.

Taktiež za vybudovanie pomocného stojiska na cyklotrase Jurava za predpokladaných 590 eur, za osadenie cyklostojanov pred zdravotné stredisko za asi tristo eur či osadenie cyklostojanov pri niektorých zastávkach MHD za odhadovaných 350 eur.

Mestskej časti mohli obyvatelia posielať svoje podnety na využitie sedemtisícdvesto eur do 15. marca. Minulý rok v rámci participatívneho rozpočtu podporila mestská časť dva návrhy – interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a podujatie Nedele deťom.

Čítajte aj: Vo Vajnoroch otvorili nové obchodné centrum. Slúžiť má na denný rýchly nákup. Toto prináša do Bratislavy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM