Samospráva

Vajnorčania môžu ešte stále rozhodnúť o využití 7-tisíc eur

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Vajnory môžu rozhodnúť, kam bude smerovať 7-tisíc eur z rozpočtu samosprávy až do 15. marca. Pôvodne totiž mala verejnosť svoje podnety posielať do 29. februára.

Ilustračný obrázok k článku Vajnorčania môžu ešte stále rozhodnúť o využití 7-tisíc eur
Zdroj: TASR

Vajnorčania môžu svoje návrhy posielať mestskej časti na emailovú adresu – vajnory@vajnory.sk. Informuje o tom vajnorská samospráva prostredníctvom svojej webovej stránky.

V roku 2015, v rámci participatívneho rozpočtu, podporila mestská časť dva návrhy, a to interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a podujatie Nedele deťom. Vajnorčania tak môžu aj teraz rozhodnúť, na aký účel by sa malo 7-tisíc eur využiť.

Mestská časť žiada obyvateľov, aby neposielali podnety, ktoré sú realizovateľné na viac rokov, alebo nad finančné možnosti samosprávy. „Maximálna suma, ktorou je možné podporiť jeden návrh je 3-tisíc eur,“ spresňuje mestská časť.

Po zozbieraní podnetov od verejnosti sa následne zrealizuje štandardný cenový odhad návrhov, ktoré potom mestská časť uverejní na svojej webovej stránke a v miestnych Vajnorských novinkách.

„Vajnorčania hlasovaním rozhodnú o tom, ktoré z návrhov zrealizujeme vo Vajnoroch spoločne v tomto roku,“ informovala mestská časť.

Prečítajte si aj: Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave. Opravovať sa bude 37 kilometrov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM