Maros Palesch Iné športy

V Župnom pohári 4000 eur pre onkologicky choré deti

BRATISLAVA. Na Partizánskej lúke v Bratislave vyvrcholila cez víkend cyklistická sezóna. Vyše 800 cyklistov prišlo potrápiť svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát na 4. ročníku maratónu Kellys Green Bike Tour 2011 zaradeného do Župné

„Podporujeme zdravý a ekologický spôsob života, pretože nám záleží na tom, aby sa v kraji rozvíjala cykloturistika. Rovnako dôležité je podporovať cyklistické podujatia. A o tom, že takéto akcie majú zmysel, nás presvedčila aj účasť na maratóne,“ **povedal Martin Berta, podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý dekoroval víťazov. Spokojnosť vyjadril aj organizátor maratónu Miroslav Bílik. Výťažok akcie vo výške 1 500 € bude venovaný na pomoc onkologicky chorým deťom. V rámci Župného pohára sa podarilo vyzbierať celkovo 4 000 eur. **„Táto suma sa použije na rekondično-regeneračný pobyt v Tatrách pre onkologicky choré deti,“ dodal Miroslav Bílik.

Absolútnym víťazom Župného pohára sa stal Martin Škopek, ktorý získal cyklistický dres. Na podujatí sa tiež losovalo o osobný automobil na pol roka. Zo všetkých pretekárov, ktorí v rámci Župného pohára absolvovali minimálne tri preteky, bol vylosovaný Roman Hulka.

Pretekári súťažili na Partizánskej lúke na dvoch okruhoch, súťaže sa zúčastnili aj operný spevák Martin Babjak, vodní slalomári bratia Pavol a Peter Hochschornerovci ako aj ďalší umelci a športovci. Ani tento rok nezabudli organizátori na najmenších športovcov, v ktorom súťažilo takmer sto malých pretekárov. Pre návštevníkov bol pripravený kultúrno-zábavný program aj tombola o zaujímavé ceny.

V rámci Župného pohára „Na bicykli deťom“ sa konal v apríli Kaktus Svätojurský MTB maratón, v máji Račianska časovka a v júni trojdňový festival horskej cyklistiky BIKE JAM Kuchyňa. Vyvrcholením bol víkendový Kellys Green bike Tour 2011.

Zdroj + foto: BSK, Iveta TYŠLEROVÁ

zupny pohar
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM