Alexandra Húsková Správy

V TOP 10 letísk z východnej Európy je aj Bratislava

V ankete Skytrax sa bratislavské letisko umiestnilo na siedmom mieste. Hodnotili sa služby, vybavovanie cestujúcich, bezpečnosť, ale aj nákupné možnosti.

Ilustračný obrázok k článku V TOP 10 letísk z východnej Európy je aj Bratislava
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave dosiahlo už tretí rok za sebou významný úspech v celosvetovom prestížnom rebríčku letísk Skytrax – The World Airport Awards. Podľa výsledkov ankety Skytrax The World Airport Awards 2016, ktoré vyhlásili v Kolíne nad Rýnom v Nemecku, sa stalo Letisko Bratislava 7. najlepším letiskom východnej Európy.

V porovnaní s minulým rokom si letisko o priečku polepšilo.

Ocenenie Skytrax The World Airport Awards je najprestížnejším ocenením pre letiská, ktoré volia milióny cestujúcich v každoročnom celosvetovom prieskume spokojnosti návštevníkov letísk. The World Airport Awards sú tak celosvetovým meradlom najvyššej kvality letísk. Ocenenie je známe aj pod menom Passengers Choice Awards.

„Letisko M. R. Štefánika dosiahlo významný úspech, keď sa kategórii Best Airports in Eastern Europe (Najlepšie letiská vo východnej Európe) umiestnilo na 7. priečke," uviedol Ivan Trhlík, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Prečítajte si aj: Bratislavské letisko bude mať terminál pre VIP klientov

Po prvýkrát sa bratislavskému letisku podarilo do tohto prestížneho rebríčka prebojovať v roku 2014, keď sa umiestnilo na 5. mieste. "V minulom roku sme dosiahli 8. miesto a v roku 2016 výborné 7. miesto,” informoval Ivan Trhlík.

Najlepšie je hodnotené letisko v Budapešti

Najväčšie slovenské letisko je zároveň jediným slovenským letiskom, ktoré sa v ankete nachádza. V kategórii východoeurópskych letísk získalo 1. miesto letisko v Budapešti.

The World Airport Awards boli vyhlásené na základe nominácií viac ako 13 miliónov cestujúcich 112 rôznych národností, zahŕňajúcich 550 svetových letísk.

Prieskum meria spokojnosť zákazníkov letísk v 39 kľúčových oblastiach, akými sú služby či odbavovanie pasažierov pri registrácií (check-in) a prílety. Hodnotia sa aj nákupné možnosti, bezpečnosť a pasová kontrola či odbavenie v nástupnej bráne pri odlete.

Prečítajte si aj: Bratislavské letisko bude potrebovať nielen novú pristávaciu dráhu, ale aj nástupné mostíky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM