Nina Táborská Krimi

V súvislosti so sobotňajšími protestami polícia zatiaľ obvinila päť osôb

V súvislosti so sobotňajšími protestami v centre Bratislavy polícia obvinila dve osoby z útoku na verejného činiteľa a tri z prečinu výtržníctva. Tento počet pravdepodobne nebude konečný, keďže viacero osôb naďalej zostáva zadržaných pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

Ilustračný obrázok k článku V súvislosti so sobotňajšími protestami polícia zatiaľ obvinila päť osôb
Zdroj: TASR

„Pre podozrenie z útokov na verejného činiteľa skončili na polícií dve osoby, v jednom prípade ide o 26-ročnú Timeu B. z okresu Galanta a v druhom prípade o 26-ročného Štefana K. z Košíc, ktorí v súčasnosti už čelia na podklade dôkaznej situácie obvineniu. Obe osoby sa nachádzajú v cele policajného zaistenia,“ povedala Tatiana Kurucová, bratislavská policajná hovorkyňa.

Pre podozrenie z prečinu výtržníctva, keď na nádvorie Bratislavského hradu počas cyklistických pretekov vnikla skupina približne 300 osôb a začala napádať prítomných, polícia zadržala celkom 27 osôb. „So zadržanými sa v súčasnosti vykonávajú potrebné procesné úkony a po ich obvinení a skončení dokazovania bude podaný návrh na podanie obžaloby, vec sa bude realizovať v takzvanom super rýchlom konaní,“ uviedla Kurucová.

Prečítajte si tiež: Komentár: Prisťahovalcov v Bratislave nechceme!

Ďalších 45 osôb policajti zadržali za použitia donucovacích prostriedkov na Židovskej ulici, pretože hádzali kamene a iné predmety na autá polície, ktoré parkovali na Staromestskej ulici v Bratislave. „Uvedeným konaním poškodili šesť služobných motorových vozidiel s označením Polícia,“ dodala Kurucová. Podľa nej je vec v štádiu dokazovania, pričom policajti zisťujú mieru zavinenia zadržaných osôb, ako aj spôsobenú škodu na vozidlách.

Z prečinu výtržníctva poverený príslušník PZ obvinil ďalšie tri osoby, ktoré policajti zadržali na bratislavskom Predstaničnom námestí po poškodení dvoch služobných motorových vozidiel.

„Z celkového počtu zadržaných osôb pre podozrenie z trestnej činnosti je 41 občanov Českej republiky podozrivých z prečinu výtržníctva,“ uzavrela Kurucová.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Ako protestné zhromaždenie prevrátilo Bratislavu hore nohami

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM