Správy Samospráva

V Starom Meste opravujú chodníky. Na Palackého vymenili aj choré stromy

Na Kúpeľnej ulici v Starom Meste aktuálne prebieha rekonštrukcia poškodeného asfaltového chodníka. Vznikne tam nový dláždený povrch aj pás zelene.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste opravujú chodníky. Na Palackého vymenili aj choré stromy
9
Galéria

Možno máte aj vy skúsenosti s prepadnutým chodníkom na Kúpeľnej ulici v bratislavskom Starom Meste. Keď trocha spŕchlo, zvykla na ňom stáť voda a cez zimu sa tam tvoril aj ľad. To by malo byť už onedlho minulosťou.

Nový dláždený chodník

Staromestská samospráva začala v týchto dňoch s rekonštrukciou chodníka, ktorá bude zahŕňať výmenu asfaltového povrchu za dlažbu a taktiež vytvorí zelený pás pod stromami. „Z tohto dôvodu nie je možné v tomto úseku ulice parkovať na priľahlých parkovacích miestach v smere jazdy po pravej strane,“ informuje Staré Mesto na svojej webovej stránke.

Práce na Kúpeľnej ulici, v úseku od Palackého po Medenú ulicu, by podľa mestskej časti mali trvať do konca mája.

Výmena stromoradia

Zároveň Staré Mesto dokončilo výmenu stromoradia na Palackého ulici, s ktorou začalo už v marci. Na ulici vyrúbali celkovo 16 starých a chorých brestovcov, ktorých stav bol podľa dendrologického posudku zlý až kritický.

Namiesto nich pribudlo na Palackého 14 jarabín a pod novým stromoradím vznikol aj zelený pás, ktorý bude neskôr vysadený trvalkami. V rámci rekonštrukcie sa taktiež podarilo rozšíriť chodník na 1,5 metra.

Rekonštrukcia chodníka na Kúpeľnej a výmena stromoradia na Palackého
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM