Rôzne

V sobotu odštartuje už 5. ročník zimného behu

Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu odštartuje už 5. ročník zimného behu
22
Galéria
Zdroj: TASR

Každoročne sa behu zúčastňuje okolo 600 – 700 bežcov všetkých vekových aj výkonnostných kategórií, množstvo divákov a inak tomu nebude ani tento rok. Pripravené sú tri bežecké trate a pre tých najlepších ceny. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

Športový zážitok

„Nielen jarné či letné bežecké podujatia sa v Bratislavskom kraji tešia veľkej obľube. Aj zimné mesiace v poslednom období spestrujú zimné behy. A tento jednoznačne prinesie nevšedný športový zážitok nielen pre bežcov, ale aj pre divákov. Milovníci behu si tak určite prídu na svoje a bežci, ktorí sa pravidelne pretekov zúčastňujú si tak môžu porovnať svoje časy a prípadné zlepšenie medzi jednotlivými akciami,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Bežci piateho ročníka zimného behu – ČSOB zimná bežecká séria sa postavia na štart už túto sobotu 4. marca 2017 v Čilistove. Podujatie je určené najmä pre rekreačných bežcov z Bratislavy a Bratislavského kraja, pre deti, mládež i dospelých.

Svoju kondíciu si tak môžu preveriť súťažiaci na dvoch pretekárskych vzdialenostiach a to na 12 km a 6 km trati. Na svoje si prídu aj detskí pretekári, pre ktorých je pripravený detský beh o 10:30 hod. Štart 12 km behu je naplánovaný na 11:00 hod. a beh na 6 km trati začína o 11:10 hod.

Všetci bežci, ktorí sa na podujatí zúčastnia, dostanú pamätnú medailu a tí najlepší budú ocenení. Samotné odovzdávanie cien sa uskutoční po skončení behov, ich vyhodnotení približne o 12:30 hod. v priestore cieľa priamo v areáli.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM