Kultúra

V sobotu bude v uliciach Bratislavy prvý veľký jednodňový multižánrový festival

V sobotu si užijete 40 hudobných, tanečných a divadelných vystúpení, nebudú chýbať diskusie, vínne uličky či Gurmán Fest.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu bude v uliciach Bratislavy prvý veľký jednodňový multižánrový festival
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Nový voľne prístupný multimediálny celodenný festival Urban Art Festival pripravujú v Bratislave organizátori na sobotu 24. júna. Na 14 pódiách vo verejných priestranstvách sa uskutoční 40 hudobných, tanečných a divadelných vystúpení, nebudú chýbať diskusie, vínne uličky či Gurmán Fest.

Jednodňový festival

„Bude to naša najvýraznejšia jednodňová aktivita v rámci kultúrneho leta, kde si ľudia užijú rôzne hudobné žánre od folklóru po vážnu hudbu. Je to príklad dobrej spolupráce samosprávy so súkromným sektorom,“ na tlačovej konferencii uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Podľa riaditeľa Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáša Dobrockého je tento umelecký, edukačný a charitatívny festival prelomový v rámci spolupráce rôznych inštitúcií. „Festival je aj o cestovnom ruchu a predstavíme 12 atrakcií. Pri každom pódiu bude množstvo informácií o každej zo 14 neziskových organizácií, kde účastníci za dobrovoľný príspevok získajú ich pečiatku do programu festivalu. Kto bude mať sedem, dostanete VIP vstup na večernú afterparty v Kultúrnom centre (KC) Dunaj, kde je obmedzená kapacita 500 miest,“ zdôvodnil Dobrocký.

Veľa hudby

K premiérovému podujatiu, ktoré by sa malo stať tradičným, sa pripája mesto Bratislava, mestská časť Staré Mesto, Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a ďalšie organizácie.

Združenie Viva Musica pripravuje na Námestí Eugena Suchoňa pri Redute od 11. do 16. hodiny tri vstupy klasickej hudby s názvom Simfonietta Bratislava. Od pravého poludnia si na Rudnayovom námestí prídu na svoje priaznivci jazzu, na hradbách vyznávači folku aj malokarpatských vín, na Kamennom námestí bude znieť alternatívna hudba. Funky kapely sa predstavia na Rybnom námestí, hip-hopové na Námestí slobody, rockové na Námestí SNP, dídžeji budú robiť náladu na Magio pláži a večer v KC Dunaj.

Gurmán fest

Gurmán fest v Sade Janka Kráľa spríjemnia popové skupiny Medd, Genius Locci, Le Payaco, Puding pani Elvisovej aj pivné stánky. Na Námestí slobody bude program pre rodiny s deťmi i ukážky grafity umenia, v Medickej záhrade Bratislavský dobový piknik, na hrade Devín Keltský slnovrat.

„V letnej čitárni U červeného raka organizujeme tri diskusie o okrašľovaní Bratislavy, jej urbánnom a inom rozvoji so zaujímavými odborníkmi,“ prezradil výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku Maroš Mačuha.

Program nového podujatia je na internetovej stránke www.urbanartfestival.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM