Rôzne Správy

V Ružinove vyrastú domčeky, v ktorých sa budete cítiť ako v Japonsku

Na okraji Ružinova sa pripravuje originálny projekt štartovacieho bývania inšpirovaný krajinou vychádzajúceho slnka.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove vyrastú domčeky, v ktorých sa budete cítiť ako v Japonsku
4
Galéria
Zdroj: MEB Architects

V bratislavskej mestskej časti Ružinov sa môžeme tešiť na nezvyčajný projekt. V lokalite Nové záhrady vyrastie radová zástavba šiestich dvojpodlažných rodinných domčekov. „Vhodné sú pre mladé rodiny s jedným dieťaťom, manželské páry, samostatne žijúcich ľudí, alebo ľudí na dôchodku,“ píše na webovej stránke štúdio MEB Architects, ktoré projekt navrhlo.

Japonské bývanie

Japonský štýl bývania sa vyznačuje efektívnosťou a maximálnym využitím každého priestoru. To, samozrejme, platí aj pri ružinovskom projekte. Vnútorný priestor domu je rozdelený na dennú zónu na prízemí a nočnú na poschodí.

Na prízemí sa nachádza zádverie, samostatné WC s umývadlom, schodisko a otvorený priestor s obývacou izbou a kuchyňou so stolovaním. Na poschodí je situovaná spálňa so šatníkom a kúpeľňa spojená s WC. „Inteligentné vnútorné usporiadanie a kompaktný malý tvar, sú nielen veľmi účelné pre používateľa, ale hlavne šetria náklady na prevádzku a vykurovanie,“ vysvetľujú architekti. Každý dom má navyše aj vlastnú záhradku s terasou.

Celková užitková plocha domčeka je 55,6 metrov štvorcových. Projekt počíta aj s vlastnými parkovacími miestami pred každým domom. Začiatok výstavby zatiaľ nie je známy.

Japonské bývanie v Ružinove
4
Galéria
Zdroj: MEB Architects
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM