Správy

Ružinovčania sa dočakajú nových ciest a chodníkov. Samospráva zrekonštruuje viaceré komunikácie

Mestská časť Ružinov začala s tohtoročnou výmenou povrchov ciest a chodníkov. Budovať sa budú bezbariérové zjazdy a dôjde aj k odvodneniu uličnými vpustami.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovčania sa dočakajú nových ciest a chodníkov. Samospráva zrekonštruuje viaceré komunikácie
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Tak, ako aj po minulé roky, opäť ide o kompletnú rekonštrukciu, teda nielen plátanie výtlkov. Aktuálne dáva zbohom zničenému povrchu cesta a chodník na Kľukatej ulici pri prievozskom cintoríne.

„Na Kľukatej ulici, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, dôjde aj k odvodneniu uličnými vpustami. Práve v tejto lokalite sa nám ľudia sťažovali na stojatú vodu po výdatnejších dažďoch,“ ozrejmil rekonštrukčné práce na Kľukatej ulici starosta Ružinova Dušan Pekár.

Nový povrch tento rok dostane aj križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici a časť vozovky na Sputnikovej ulici.

Oprava čaká aj časť komunikácie na Banšelovej ulici, kde je tiež v pláne oprava chodníka spolu s vybudovaním bezbariérových zjazdov.

Stovky metrov zničených komunikácií

V tejto fáze sa v Ružinove vymení 895 metrov zničených komunikácií, v celkovej výmere viac ako 6 200 metrov štvorcových. Predpokladané náklady na tieto práce mestská časť Ružinov odhadovala na vyše 330-tisíc eur, v elektronickej aukcii v rámci verejného obstarávania sa ich však podarilo stiahnuť podstatne nižšie.

„Do týchto opráv investujeme viac ako 237-tisíc eur. Stále nás to ale vyjde lacnejšie, ako keby sme každý rok len plátali výtlky a nešli cestou kompletných rekonštrukcií,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ružinov tento rok opraví aj ďalšie chodníky. Na pláne je kompletná rekonštrukcia chodníka na Ribayovej ulici, ako aj toho na Stachanovkej ulici v úseku od Kladnianskej po Kľukatú.

Predpokladané náklady na tieto práce Ružinov odhaduje na približne 68-tisíc eur, vďaka elektronickej aukcii môže byť táto suma opäť nižšia. V najbližších dňoch bude už známy zhotoviteľ prác.

Čítajte aj: Ružinov by už Hirošima strašiť nemala, projekt mení podobu

V Ružinove odštartovala tohtoročná oprava ciest a chodníkov
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM