Rôzne

V Ružinove pribudnú kamery. Mestská časť zverejnila výzvu na predkladanie ponúk pre dodávateľov

Mestský kamerový systém v bratislavskom Ružinove sa do konca mája rozšíri o ďalšie tri kamery v lokalite Trávniky a Prievoz. Mestská časť dnes na svojej stránke zverejnila výzvu na predkladanie ponúk na dodanie a zapojenie kamier, ktoré budú monitorovať verejné priestory.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove pribudnú kamery. Mestská časť zverejnila výzvu na predkladanie ponúk pre dodávateľov
Foto: Rastislav Búgel

Ružinov vytypoval spolu s mestskou políciou a Policajným zborom okresu Bratislava II lokality, v ktorých by kamery mali výrazne zvýšiť prevenciu pred páchaním trestných činov.

Nové kamery budú inštalované pri obchodnom centre Retro, v blízkosti Centra pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici a tiež pri Perle Ružinova v lokalite Mierová/Kaštieľska. Hodnota zákazky je do 20.400 eur s DPH. Ponuky možno predkladať do utorka 14. apríla.

„Dodávateľ musí zabezpečiť pripojenie nových kamier a ich plnú kompatibilitu a integráciu s existujúcim kamerovým systémom mestskej polície,“ informovala hovorkyňa Ružinova Miroslav Štrosová.

Ružinovská samospráva získala na nové kamery 18.000 eur zo štátneho rozpočtu SR na zabezpečenie úloh prevencie kriminality. Ide o projekt finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality. Dotácia pokryje 80 percent nákladov na kamery, zvyšných 20 percent pôjde z rozpočtu mestskej časti. V Ružinove je v súčasnosti v rámci mestského kamerového systému 11 kamier.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM